Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ο Μεϊντής αποφασισμένος να κάνει κάθε προσπάθεια για το Πωγώνι

Ο Έπαρχος του Πωγωνίου κ. Δημήτρης Μεϊντής, πραγματοποίησε μια σημαντική συζήτηση στο γραφείο του στην Πολύτσανη, για τα πιο φλέγον προβλήματα της περιοχή.

Προσκάλεσε σ’ αυτή:

• τον προϊστάμενο του ΟΑΣΕ ( Οργανισμός Ασφάλειας, Συνεργασίας Ευρώπης) κ. MILLAN BITO μαζί με την βοηθό του Αντουέλια Λιούλιο,

• τον πρώην Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Γεν. Γραμματέα του Ταμείου Βοήθειας για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό κ. Μενέλαο Τζιέλιο και άλλους.

Όλα τα θέματα της συζήτησης πλαισίωναν την κατάσταση στο Πωγώνι και ειδικά :

• Την ανάπτυξη του χώρου αυτού, ο οποίος πρέπει πάση θυσία να βγει από την εγκατάλειψη με συγκεκριμένα προγράμματα και μελέτες.

• Το ζωτικό πρόβλημα του Δακτυλίου του Πωγωνίου, το οποίο είχε υπογραφτεί , έχει κόστος 16.540.000 ευρώ και βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού για εκτέλεση.

• Το άλλο πρόβλημα του Δρόμου Δρυμάδες - Σωπική, το οποίο έπρεπε να είχε τελειώσει, με πολλές ατέλειες και τελικά πρέπει να παραδοθεί μέσα σε 100 μέρες.

Η συζήτηση αυτή κράτησε αρκετά. Από τη μεριά τους, ο προϊστάμενος του ΟΑΣΕ, όπως και ο κ. Τζέλιος εξέφρασαν τις απόψεις τους και υποσχέθηκαν πως θα βοηθήσουν, ανάλογα των υποθέσεων και τη δυνατότητά τους. Ο κ. Μεϊντής, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους προσκάλεσε ξανά για άλλη συζήτηση, σε σχέση με την πρόοδο των προτάσεων αυτών.

* * *

Για την αναμόρφωση της Πλατείας της Πολύτσανης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Βοήθειας για τη Βόρειο Ήπειρο κ. Νίκος Γκατζογιάννης, που τυγχάνει να είναι και Επίτιμος Δημότης του Πωγωνίου, παρέδωσε στον Έπαρχο κ. Μεϊντή 5.000 $ δολλάρια.

Από τη μεριά του ο Έπαρχος, αφού τους ευχαρίστησε, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο πως τα χρήματα αυτά θα χειριστούν με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου