Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΤΖΑΒΕΛΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ

 
Η Ευρωβουλευτής του  ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. Τζαβέλα κατέθεσε στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  ερώτηση αναφορικά με τη δολοφονία του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου αναφερόμενη στην ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των Ελλήνων της περιοχής. 

Το κείμενο της  ερώτησης έχει ως κάτωθι:

Το βράδυ τις 12ης Αυγούστου, ομάδα επτά Αλβανών δολοφόνησε τον 36χρονο Έλληνα Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, επειδή μιλούσε Ελληνικά στον τόπο όπου γεννήθηκε! Τον κυνήγησαν στους δρόμους της Χιμάρας και με πρόθεση τον χτύπησαν θανάσιμα με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα τον φρικτό και τον ακαριαίο θάνατό του.

Τα Μ.Μ.Ε. της Αλβανίας συντονισμένα προσπάθησαν να παρουσιάσουν στη διεθνή κοινή γνώμη τη δολοφονία  του Αριστοτέλη Γκούμα, που αληθινό  κίνητρο είχε το εθνικό μίσος, ως αυτοκινητιστικό  δυστύχημα. Το ανθελληνικό μένος των ΜΜΕ της Αλβανίας συνεχίστηκε και με τον προσβλητικό τρόπο που κάλυψαν την κηδεία του δολοφονηθέντος Βορειοηπειρώτη την επόμενη μέρα.

Μέσα σε 20 μόλις  χρόνια Αλβανοί που δεν είχαν  σχέση με περιοχές της Βόρειας Ηπείρου έχουν γίνει ιδιοκτήτες με πλαστογραφημένους τίτλους ιδιοκτησίας και βοηθούμενοι από το αλβανικό κράτος και παρακράτος, εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων εκταρίων γης.

Λαμβάνοντας υπόψη  το γεγονός ότι η Αλβανία είναι  μια υποψήφια προς είσοδο χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πως σχολιάζει η Επιτροπή το συγκεκριμένο περιστατικό και τι προτίθεται να πράξει ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων συμπολιτών μας στη συγκεκριμένη περιοχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου