Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Σταθερά βήματα για την οργάνωση του MEGA -Συνήλθε διευρυμένο προεδρείο στη Βάνιστα

Tο κόμμα των Ελλήνων MEGA-ΕΕΜΜ οδηγείται σταθερά στην πορεία σωστής οργάνωσης και πολιτικής ανάδειξης σε κάθε γωνία της επικράτειας αλλά και στο εξωτερικό. Κύριο μέλημα  του κόμματος αυτού είναι η καταγραφή όλων των βορειοηπειρωτών, η βαθμιαία και πλήρη ένταξή τους σ’ αυτό το μοναδικό οικείο πολιτικό  τους σχήμα,  η σωστή διευθέτηση και λύση των βασικών προβληματισμών  του Ελληνισμού στην Αλβανία. Γι’ αυτό το λόγο, το διευρυμένο προεδρείο του με επικεφαλής τον πρόεδρο κύριο Χρηστάκη Κίτσιο συνήλθε το Σάββατο  18.09.2010 στη Βάνιστα της Δερόπολης για να ανακοινώσει τον τρόπο διοργάνωσης του κόμματος  από τη βάση, να ορίσει τους υπεύθυνους σε κάθε χωριό, συνοικία ή περιφέρεια καθώς και να προσδιορίσει τις κατευθυντήριες  για το Προγραμματικό Συνέδριο και την πολιτική εν όψει των επικείμενων τοπικών εκλογών.

  Ο πρόεδρος, κύριος Κίτσιος ανέπτυξε σε όλες τις διαστάσεις τους τα παραπάνω θέματα και έκανε έκκληση σε όλους τους παρευρισκόμενους να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης του κάθε ΄Ελληνα για τους στόχους, το πρόγραμμα και το καταστατικό του κόμματος καθώς και για την ώριμη πρόσφατη προσπάθεια της ηγεσίας για την κατάρτιση στρατηγικής στα θέματα παιδείας ,ιδιοκτησιών και εφαρμογής της Σύμβασης Πλαίσιο για τις Εθνικές Μειονότητες. Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος τόνισε ότι το πρόγραμμά μας αρμόζει στους ΄Ελληνες και τα προβλήματά τους γι΄αυτό δεν πρέπει να διστάζουμε να συζητάμε με όλους αυτούς με αγάπη, σεβασμό και συνέπεια ανεξαρτήτως των μέχρι τώρα πολιτικών πεποιθήσεων ή τοποθετήσεων, γιατί η ιδεολογία μας είναι μόνον ο Ελληνισμός και μόνον ο Ελληνισμός και οι πόρτες του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές. Τόνισε ότι, οι προσπάθειες της πεπαλαιωμένης πολιτικής στο χώρο μας να στιγματίσουν το κόμμα ως μόρφωμα ή θυγατρικό δεξιάς  πέφτουν στο κενό και αντιστρέφονται κατά της ίδιας αυτής πολιτικής που εξακολουθεί να παραπλανεί τους ΄Ελληνες  παγιδεύοντας και την αγαπητή οργάνωσή τους την Ομόνοια στα γνωστά τεχνάσματα της συνεχόμενης αντιδημοκρατικής διαδικασίας.
              
Στη σύσκεψη αυτή τέθηκαν πολλά ερωτήματα και υποβλήθηκαν πολλές ωφέλιμες προτάσεις τόσο για την οργάνωση του κόμματος όσο και για τα άμεσα προς συζήτηση θέματα του Ελληνισμού, όπως λ.χ. για τη γενική απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία όπου προτάθηκε η συγκρότηση εξειδικευμένης επιτροπής που θα διαχειριστεί εκ μέρους του κόμματος όλη τη διαδικασία μέχρι τη διασφάλιση του αδιάβλητου στην απογραφή.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε επίσης η άμεση έκδοση της εφημερίδας του κόμματος και η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τα μέλη σε όλο τον κόσμο, καθώς και η οικονομική ενίσχυση του θεσμού μέσα από προσφορές των μελών και οπαδών του.

Γίνεται πλέον κυρίαρχος στο κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ο εποικοδομητικός διάλογος όχι μόνον στην ηγεσία, αλλά και στην επικοινωνία με τον απλό ΄Ελληνα όπου κάθε μέρα κερδίζει έδαφος στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Γραφείο Τύπου MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου