Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη συγκέντρωση του MEGA στη Φοινίκη


Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2010, ο πρόεδρος του MEGA κύριος Χρήστος Κίτσιος μαζί με τον έπαρχο Φοινίκης κύριο Ζήσο Λούτση και το συντονιστή του κόμματος στην περιοχή κύριο Γρηγόρη Ζαφείρη βρέθηκαν ανάμεσα στους κάτοικους της μεγαλύτερης κωμόπολης του Βούρκου, την αρχαιοτάτη Φοινίκη για να αναδείξουν το κόμμα των Ελλήνων και να συγκροτήσουν την τοπική οργάνωση βάσης.

Υπήρξε ξεχωριστό ενδιαφέρον από τους κατοίκους αυτού του χωριού, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα και εκδήλωσαν την άμεση υποστήριξή τους προς το νέο εγχείρημα.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο έπαρχος κύριος Λούτσης, ο οποίος συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και έκανε μια σύντομη διευκρίνιση για τη σημασία της ίδρυσης του εθνικού κόμματος και την αναγκαιότητα συσπείρωσης σ’ αυτό όλων των δυνάμεων.

Ο πρόεδρος του κόμματος κύριος Κίτσιος εξήγησε κάθε λεπτομέρεια του καταστατικού και του προγράμματος και κυρίως στάθηκε στην διευθέτηση νέας μεθοδολογίας για την επίλυση των προβλημάτων που αγγίζουν κάθε μέρα την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα θέματα παιδείας, ιδιοκτησίας και επισήμανε την αναγκαιότητα συντονισμού δυνάμεων για το θέμα της απογραφής του πληθυσμού, το οποίο κρύβει πολλές παγίδες και χρειάζεται να τις επισημάνουμε και να τις αποφύγουμε γιατί πρόκειται για το μελλοντικό στάτους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Μετά από τρίωρη συζήτηση οι Φοινικιώτες εξέλεξαν με συναίνεση το προσωρινό συμβούλιο της οργάνωσης του κόμματος  με 13 άτομα. Πρόεδρος του συμβουλίου εκλέχτηκε ο κύριος Θωμάς Βασίλης, αντιπρόεδρος ο κύριος Βασίλης Παπάς και γραμματέας ο κύριος Χρήστος Νάτσης. Παρατηρήθηκε ότι στο συμβούλιο αυτό προτάθηκαν άτομα ευρείας αποδοχής και κυρίως εργαζόμενοι ή επαναπατριζόμενοι στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου