Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο Πρόξενος κος Οικονόμου δίπλα στον Ελληνισμό της Κορυτσάς

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του έδειξε ότι δεν ήρθε εδώ για να κάνει έναν "διπλωματικό τουρισμό".
Αρχικά έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη όσον αφορά την Ομόνοια Κορυτσάς, με τις παρεμβάσεις του, ενώ με τη συνέντευξη του στην εφημερίδα μας (http://toorama.blogspot.com/2010/09/blog-post_23.html) έδωσε άλλο ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του.

Κατά την επέτειο λοιπόν της 28ης Οκτωβρίου ο κος Οικονόμου έκανε κάτι τόσο απλό αλλά και τολμηρό αν το συγκρίνουμε με προηγούμενα χρόνια: Αποκάλεσε Έλληνες τους παρευρισκόμενους κατοίκους της Κορυτσάς στην εκδήλωση που οργάνωσε το Τοπικό Παράρτημα της Ομόνοιας για να τιμηθεί το ένδοξο "ΟΧΙ". Να θυμίσουμε ότι το Παράρτημα της Ομόνοιας στην Κορυτσά παραμένει ανεξάρτητο, χωρίς να δεσμεύεται σε κάποιο αλβανικό κόμμα. 

Με τη φράση "Χαιρετίζω τους Έλληνες της Κορυτσάς με την ευκαιρία των 70 χρόνων της απελευθέρωσης από το φασισμό" ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο "Παρίσι των Βαλκανίων" έγινε το κόκκινο πανί για όσους προωθούν τον αλβανικό σωβινισμό, οι οποίοι μάλιστα προέβησαν σε πράξεις βανδαλισμού στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών στο γειτονικό χωριό Μπομποστίτσα.

Ο ίδιος όμως έδειξε ότι δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις και θα συνεχίσει ακάθεκτος το έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου