Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο Κώστας Καψάλης Δήμαρχος Πωγωνίου - τα αποτελέσματα του β' γύρου στο Πωγώνι Ιωαννίνων

Αποτελέσματα β' γύρου Δημοτικών Εκλογών στον Δήμο Πωγωνίου


1) Κώστας Καψάλης  52,21 %  
     3.438 ψήφοι, 16 έδρες

2) Γιάννης Ντόντης  47,79 %  
     3.147 ψήφοι, 7 έδρες






Δήμος Άνω Καλαμά

1) Κ. Καψάλης  53,51 %
2) Γ. Ντόντης  46,49 %

Δήμος Άνω Πωγωνίου

1) Γ. Ντόντης  68,17 %
2) Κ. Καψάλης  31,83 %

Δήμος Δελβινακίου

1) Κ. Καψάλης  57,94 %

2) Γ. Ντόντης  42,06 %

Δήμος Καλπακίου

1) Κ. Καψάλης  61,96 %
2) Γ. Ντόντης  38,04 %

Κοινότητα Λάβδανης

1) Κ. Καψάλης  68,67 %
2) Γ. Ντόντης  31,33 %

Κοινότητα Πωγωνιανής

1) Κ. Καψάλης  55,91 %
2) Γ. Ντόντης  44,09 %


Άρθρο από την εφημερίδα Ελευθερία:

Ο σημερινός δήμαρχος Καλπακίου Κώστας Καψάλης θα είναι ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικράτειου δήμου Πωγωνίου, αφού βγήκε νικητής από την «μάχη» της Κυριακής με αντίπαλο τον δήμαρχο Άνω Πωγωνίου, Γιάννη Ντόντη. Η μάχη της Κυριακής, με τους δύο μονομάχους να προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Ντόντη να ενισχύσει το ποσοστό του σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Κώστα Καψάλη.
Έτσι, η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με επικεφαλής τον Κ. Καψάλη  έλαβε 3.438 ψήφους και ποσοστό 52,21%, ενώ η «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης Πωγωνίου» με επικεφαλής τον Γιάννη Ντόντη έλαβε 3.147 ψήφους και ποσοστό 47,79%.

Το πρωί ο κ. Καψάλης δέχθηκε στο δημαρχείο Καλπακίου τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρεά που του ευχήθηκε και συζήτησε μαζί του για θέματα της περιοχής, ενώ το νέο δήμαρχο συνεχάρηκαν και οι ανθυποψήφιοί του Γιάννης Ντόντης και Φάνης Στεργίου.
Ο κ. Καψάλης ευχαρίστησε όλους τους δημότες, διαβεβαιώνοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δικαιώσει τις προσδοκίες τους και να καταστήσει το δήμο Πωγωνίου έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό δήμο.

«Έγινε ένας αγώνας έντιμος, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό και για αυτό θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Πωγωνίου. Κυριάρχησε το πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού, η εμπειρία και η γνώση και οι πολίτες έφεραν αυτό το αποτέλεσμα», σημείωσε τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων για το μέλλον της περιοχής.
Ιδιαίτερα με τα νέα δεδομένα που επιφέρει ο Καλλικράτης, η ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής είναι ακόμη μεγαλύτερη.
«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό που θέλουμε είναι να σφυρηλατήσουμε την ενότητα όλων των δημοτών, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με τους τοπικούς φορείς και τις παραγωγικές τάξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει να ξεφύγουμε από το πρότυπο της κοινότητας και του δήμου όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα και ο Καλλικράτης δίνει αυτή την δυνατότητα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και ξέρουμε τι χρειάζεται για να λυθούν και κυρίως έχουμε την δύναμη  να τα καταφέρουμε σε αυτό το δύσκολο έργο», τόνισε.

Βιογραφικό σημείωμα


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ του Γεωργί­ου και της Χρυσάνθης, γεννήθηκε στο Καλ­πάκι το 1962. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Δολιανών και στη συνέχεια στο Εκκλησιαστικό Λύ­κειο και την Παιδαγωγική Ακαδημία του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Διορίστηκε το 1987 και διαμένει μόνιμα στο  Καλπάκι.
Είναι έγγαμος με την Πηνελόπη Παπανικολάου, νηπιαγωγό και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Χρύσα. Από τα νεανικά του χρόνια, συμμετείχε ε­νεργά στα κοινά της περιοχής. Το 1986 συμμετείχε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ από το 1991 έως 1994 διετέλεσε για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Καλπακίου.
Από το 1993 έως 1998 διετέλεσε Αντιπρόε­δρος του Συμβουλίου Περιοχής της 4ης Ε­δαφικής Περιφέρειας. Το 1995 εκλέχτηκε Πρόεδρος της κοινότη­τας Καλπακίου ως το 1998. Το 1998 εκλέχτηκε Δήμαρχος στο Δή­μο Καλπακίου που προήλθε από την συνένωση των κοινοτήτων Ά­νω Ραβενίων, Γεροπλατάνου, Δολιανών, Καλπακίου, Κάτω Ραβε-νίων, Μαυροβουνίου, Νεγράδων και Χρυσόρραχης. Εκλεγμένο μέ­λος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοι­νοτήτων Νομού Ιωαννίνων (ΤΕΔΚ), από το 1995 έως και σήμερα, όπου ασχολήθηκε σε βάθος με τα προβλήματα της Τοπικής Αυτο­διοίκησης και της λειτουργίας της. 
  

1 σχόλιο:

  1. ευχωμασται ολοψυχα στον Κυριο Καψαλη πρωτα υγεια και καλη δυναμη στο εργο που ανελαβε Πρεπει η Ηπειρος να παει μπροστα και ειδυκα το Πωγωνι Μετα Τιμης και Σεβασμου Α.Στεφανιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή