Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του MEGA στη Δερόπολη.

«Οικογένεια χωρίς σπίτι και κόμμα χωρίς γραφεία, δε μπορεί να επιβιώσουν», είπε μεταξύ άλλων στη χαιρετιστήρια ομιλία του στα εγκαίνια των καινούργιων γραφείων του MEGA  στα Σωφράτικα της Δρόπολης, ο πρόεδρος του κόμματος κύριος Χρηστάκης Κίτσιος. Βήμα προς βήμα το Κόμμα αποκτά σάρκα και οστά. Πλαισιώνεται από αρκετούς ΄Ελληνες, οι οποίοι αποδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή το όραμα, απέκτησε την εφημερίδα του, έχει τα κεντρικά γραφεία στην πόλη των Αγίων Σαράντα και τώρα απέκτησαν μορφή και περιεχόμενο τα γραφεία της περιφέρειας Αργυροκάστρου.

Εκατοντάδες Δροπολίτες  και αρκετοί προσκεκλημένοι μετέτρεψαν το περασμένο Σάββατο 20 Νοεμβρίου αυτό το γεγονός σε γιορτή. Το κορίτσια της  Δερβιτσιάνης ντυμένα με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές της νύφης άνοιξαν την αυλαία της δραστηριότητας και σε συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί.
Την έναρξη της δραστηριότητας έκανε το μέλος του Προεδρείου κ. Παναγιώτης Μάντης.
Ο πρόεδρος του Κόμματος  κ. Κίτσιος ανέπτυξε στη συνέχεια αναλυτικά το πρόγραμμα του νέου θεσμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ο οποίος αναλαμβάνει  ευθύνη για την άμεση εκπροσώπησή της καλώντας και συσπειρώνοντας στους κόλπους του όλους τους ΄Ελληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, για την αναβίωση της συλλογικότητας και της σοβαρότητας  στον αγώνα  επίλυσης  προβλημάτων.«Το Κόμμα ιδρύθηκε για να ενώσει και όχι να διασπάσει τους ΄Ελληνες» τόνισε ο κύριος Κίτσιος«και βαδίζει στα αχνάρια της ιδέας της Ομόνοιας, αλλά σε πιο συγκροτημένη και ποιοτική βάση».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου του Πωγωνίου Ιωαννίνων κ. Κώστα Καψάλη, ο οποίος επεσήμανε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα συσπείρωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της περιοχής.
Στην εκδήλωση αυτή δόθηκαν και οι πρώτες κάρτες μέλους που εκδόθηκαν πρόσφατα.
Τα γραφεία του Κόμματος στα Σωφράτικα είναι εξοπλισμένα με τηλέφωνο, με ιντερνέτ και γραμματεία και αποτελούν κατά κάποιον τρόπο όχι μόνο έδρα για τη δραστηριότητα του κόμματος στην περιφέρεια Αργυροκάστρου, αλλά και κέντρο ενημέρωσης για όλους τους πολίτες αυτής της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου