Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Θάνου Πλεύρη στην Υπουργό Παιδείας για τη μη αναφορά της Βορείου Ηπείρου στο βιβλίο Γεωγραφίας

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010


Θέμα: Μη αναφορά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου στο βιβλίο Γεωγραφίας της Ε' Δημοτικού

Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως στο βιβλίο του μαθήματος της Γεωγραφίας της Ε' τάξης του Δημοτικού σχολείου («Μαθαίνω για την Ελλάδα») στην ενότητα «ο Ελληνισμός εκτός συνόρων» δεν γίνεται καμία αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. 

Οι Έλληνες μαθητές συνεπώς δεν μαθαίνουν για την ζωντανή εστία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, μια αρχέγονης και μαρτυρικής κοιτίδας του Ελληνισμού, που έχει προσφέρει στην Ελλάδα από μεγάλους Εθνικούς ευεργέτες και Ολυμπιονίκες, μέχρι και βαρύ φόρο αίματος για την ανεξαρτησία της Πατρίδας.

Συνεπώς ερωτάσθε, 


Α) Για ποιον λόγο δεν γίνεται αναφορά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου στο συγκεκριμένο κεφάλαιο του βιβλίου Γεωγραφίας αν και αυτό αναφέρεται στον Ελληνισμό της διασποράς;


Β) Πως οι Έλληνες μαθητές μαθαίνουν για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Βορείου Ηπείρου; Υπάρχει σχετική διδακτική ενότητα στο σχολικό πρόγραμμα και στα σχολικά βιβλία; 


Αθανάσιος Πλεύρης
Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Α΄ Αθηνών

5 σχόλια:

  1. μπράβο του!!!
    και μετά να μην είσαι με το ΛΑΟΣ
    τουλάχιστον αναφέρεται σε κάτι που οι άλλοι το θεωρούν πανάκεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ρωτας και συ ρε Πλευρη,ευτιχως που υπαρχει και το "ΛΑΟΣ" συγχαρητηρια για οτι κανεται για τη Βορειο Ηπειρο, να εισαι σιγουρος οτι η υπουργος δεν ξερει που πευτει η ΒΗ,φτανει που ξερει ο "ΛΑΟΣ" και ο "ΘΕΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ma k sto parelthon sxetiki enotita gia tin istoria tis B.H ypirxe sta didaktika vivlia istorias mono pou kai tote den itan mesa sti didaktaia yli.
    twra thewrisan oti tha spatalisoun xarti k melani na anaferoun kati ap ti stigmi pou den didasketai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είναι ο Παντούλας; οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή