Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Από τα "ΤΟΛΜΗΡΑ" του Γιώργου Γιαννάκη στον Πρωινό Λόγο (18/2/2011)

  
Η ΠΡΟΤΑΣΗ...
Καινοτόμος η πρόταση του Β. Αργύρη για προβολή της Ηπείρου με ειδική στόχευση. Τι είναι εκείνο που πρέπει να προβάλλουμε πρώτα και μετά πώς θα το προβάλλουμε, είναι το ερώτημα που βάζει η παράταξή του, αφήνοντας πίσω τη μέχρι τώρα τακτική που ακολουθούνταν.

Πιστεύω ότι προς αυτή τη νέα τακτική πρέπει να στραφεί ο Αλ. Καχριμάνης, αφήνοντας πίσω τακτικές τύπου Παπαδόπουλου - Πανοζάχου που, ενώ ξόδεψαν πολλά χρήματα για την τουριστική προβολή της Ηπείρου, το αποτέλεσμα ήταν μηδέν!

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ...
Ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας έχει προκύψει στην Αλβανία σχετικό με την Ελληνική μειονότητα εν όψει απογραφής. Από την πλευρά της η Αλβανική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν να εμποδίσει την απογραφή των Βορειοηπειρωτών κι από την άλλη η Ελληνική Πολιτεία όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά έβαλε... χέρι στον Έλληνα διπλωμάτη που σε σύναξη στην Ελληνικότατη Κορυτσά προέτρεψε τους Έλληνες να συμμετάσχουν στην απογραφή και να μην φοβηθούν να δηλώσουν την καταγωγή τους!

ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ...
Διάβημα η κυβέρνηση Μπερίσα για την εθνική πατριωτική θέση του διπλωμάτη, αγριεμένοι οι Έλληνες πατριώτες της από δω πλευράς για το ατόπημά (!) του. Στο τέλος για μια ακόμη φορά θα έχουμε προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους Αλβανούς εθνικιστές που θα τους ανοίξει η όρεξη ν’ αυγατίσουν ακόμη περισσότερο τα Αλβανικά σύνορα, όπως προβλέπεται στα σχέδια της Μεγάλης Αλβανίας!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
Επικίνδυνο παιχνίδι η ανάθεση εθνικών θεμάτων σε σκερβελέδες που γίνονται επαγγελματίες Πρέσβεις - Πρόξενοι - Ακόλουθοι όταν δεν είναι ικανοί ή φοβούνται να εμπνεύσουν πρώτα τον πατριωτισμό και ύστερα τον σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση.

ΣΤΟ... ΠΥΡ!
Γιατί πρέπει να ριχτεί στο πυρ το εξώτερον ο εν λόγω διπλωμάτης, ο οποίος πρότεινε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω; Πρότεινε δηλαδή την απογραφή του Ελληνικού πληθυσμού για να γίνει γνωστό στους πάντες εντός κι εκτός Αλβανίας ότι και η Κορυτσά και η Χειμάρα είναι Ελληνικότατες περιοχές με αμιγή Ελληνικό πληθυσμό, κάτι που το ακούν οι Αλβανοί και γίνονται... Τούρκοι!

ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ...
Τους βολεύει τους Αλβανούς να μην απογραφούν Έλληνες στις περιοχές που το Χοτζικό καθεστώς τους είχε αφήσει έξω από την Ελληνική μειονότητα. Έπρεπε να σβηστεί από το χάρτη κάθε Ελληνική παρουσία, γι’ αυτό ουδέποτε συμπεριέλαβαν στους μειονοτικούς τους κατοίκους της Χειμάρας π.χ. που είναι καθαρά Ελληνικό χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου