Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Το Κόμμα των Ελλήνων αντιδρά άμεσα για την αναβολή της απογραφής

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ 
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


΄Αγιοι Σαράντα 22.02.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην επ’ αόριστον αναβολή της Απογραφής του Πληθυσμού και των Ακινήτων από την κυβέρνηση, αντέδρασε άμεσα το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA διαμέσου τη δήλωσης του προέδρου κύριου Χρηστάκη Κίτσιου, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αλβανίας την ημερομηνία 22.02.2011.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Κίτσιος στη δήλωσή του τόνισε: «Το Κόμμα "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" θεωρεί αδικαιολόγητη την απόφαση της κυβέρνησης για την επ’ αόριστον αναβολή της Απογραφής του Πληθυσμού και των Ακινήτων, τη στιγμή που προηγήθηκε η αρνητική και αντισυνταγματική αντίδραση του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και μερικών εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία για την αφαίρεση των λημμάτων "εθνικότητα" και "θρήσκευμα" από το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο.

Οι περισσότερο ενδιαφερόμενες ομάδες γι’ αυτή τη διαδικασία είναι οι μειονότητες και σ’ αυτή την απόφαση θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη και η δική τους θέση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το ΕΕΜΜ-MEGA αναλαμβάνει στο εξής μια σοβαρή εκστρατεία για την καταγραφή όλων των Ελλήνων στην Αλβανία και το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα το υποβάλλει στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης δήλωσης της εθνικής ταυτότητας του ατόμου σε μία δημοκρατική κοινωνία».

Η θέση του  κόμματος να προχωρήσει στη  δική του απογραφή συμπεριλαμβάνεται στους στόχους του προγράμματός του να καταγράψει τον πραγματικό αριθμό των Ελλήνων σε όλη την επικράτεια για να αποφευχθεί κάθε απόπειρα παραποίησης στοιχείων και δεδομένων πριν από την είσοδο της χώρας στην Ευρώπη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου