Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η απάντηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη ΝΕ.Β. σχετικά με τη Διαμαρτυρία για το Βιβλίο Γεωγραφίας της Ε' Δημοτικού

Διαβάστε την απάντηση του "Παιδαγωγικού Ινστιτούτου"  στη "Νεολαία Βορειοηπειρωτών" σχετικά με τη Διαμαρτυρία που εστάλη στις 14 -01-2011 και κάνει λόγο για την αδικαιολόγητη απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρο  στο Βιβλίο Γεωγραφίας της Ε' Δημοτικού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Θα μπορούσε στην εν λόγω διδακτική ενότητα να υπάρχει σχετική αναφορά για την Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, όπως και για άλλες περιοχές του πλανήτα μας στις οποίες υπάρχει το ελληνικό στοιχείο". "Στο περιορισμένο όμως πλαίσιο της συγκεκριμένης ενότητας του σχολικού διδακτικού βιβλίου επιχειρείται εκτενής παρουσίαση της μαρτυρικής μας Κύπρου και γίνονται ορισμένες αναφορές σε ελληνικές εστίες εκτός συνόρων".

Τονίζει ακόμα πως στη Γεωγραφία της Β' Γυμνασίου και στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού υπάρχει αναφορά στη Βόρειο Ήπειρο και ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε στο υπο συγγραφή βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού να γίνεται εκτενής αναφορά για την Ελληνική Μειονότητα τη Βορείου Ηπείρου.
Επίσης επισημαίνει πως σε προσεχή βελτιωτική τροποποίηση του βιβλίου Γεωγραφίας Ε' Δημοτικού, θα συμπεριληφθεί σχετική αναφορά στην  Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Νεολαία  Βορειοηπειρωτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου