Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΣΦΕΒΑ: Η Ελληνική Ιστορία δεν ανακαλείται!



Ο λόγος για τον Θεόδωρο Οικονόμου, Έλληνα Πρόξενο στην Κορυτσά, ο οποίος, μίλησε στους Βορειοηπειρώτες από καρδιάς, πέρα και πάνω από την ξύλινη γλώσσα των διπλωματικών στερεοτύπων, που μίλησε για τάφους και για κόκκαλα προγόνων, για το αίμα το Ελληνικό που κυλάει στις φλέβες τους, για την ευλογημένη γη, που κλείνει τόση Ελλάδα στα σπλάχνα της και που λέγεται Βόρειος ΄Ηπειρος, που κάλεσε τους αδελφούς μας να υπερασπίσουν αυτή την ατίμητη κληρονομιά στην επικείμενη Απογραφή. 

«Λαθεμένα» λόγια σε «λάθος» χρόνο! Στην εποχή των εκποιήσεων και της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, πώς είναι δυνατόν επίσημα χείλη να διατυπώνουν λόγο για Ελληνική Ιστορία και εθνική αξιοπρέπεια; Γι’ αυτό, η «Κεντρική» Υπηρεσία, που πάντοτε «φρονίμως ποιεί», ανεκάλεσε τη διαπίστευσή του. Άμεσα! Προς γνώση και «συμμόρφωση» των επιγενομένων!

 Όμως, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσα στον ασφυκτικό κλοιό του «πολιτικώς ορθού» όπου εντάσσεται η προσωρινότητά τους, λησμονούν ότι η Ελληνική Ιστορία δεν ανακαλείται!

Οι Κορυτσαίοι, οι Δροπολίτες, οι Χειμαραίοι είναι Έλληνες.
Οι Βλάχοι είναι Έλληνες και απογράφονται ως Έλληνες.
Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική. 

ΣΦΕΒΑ 21/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου