Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μειωμένη κατά μία ώρα από σήμερα η εκπομπή "Βόρειος Ήπειρος.GR"

Το λογότυπο της εκπομπής του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ 90,6 FM που διακρίνετε στη φωτογραφία, δεν ισχύει πλέον κι αυτό γιατί από σήμερα και κάθε Τετάρτη τους παραγωγούς της Σπύρο Ιωάννου και Αθηνά Κρεμμύδα δεν θα τους ακούμε από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., αλλά από τις 4 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. δηλαδή μία ώρα λιγότερο!

Είναι πραγματικά κρίμα η μοναδική εκπομπή στην ελληνική ραδιοφωνία για το Βορειοηπειρωτικό να τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης, από τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο πρόγραμμα του σταθμού από τον οποίο μεταδίδεται.

Η αγαπημένη μας εκπομπή έπεσε θύμα της γενικής αναδιάρθρωσης του προγράμματος του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ, χωρίς όμως να ληφθεί υπόψη το ευαίσθητο θέμα που προβάλλει καθώς και ότι μεταδίδεται μόλις μία φορά την εβδομάδα.

Ήδη από την αρχή της σαιζόν η εκπομπή έχει ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς αλλαγές που υφίσταται στην ημέρα και την ώρα μετάδοσης. Είναι γνωστό ότι από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010 είχε καθιερωθεί στο ωράριο 4 μ.μ. έως 6 μ.μ. κάθε Παρασκευή.
Η τοποθέτηση της το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. από τη διεύθυνση του σταθμού το Σεπτέμβριο του 2010 αποδείχτηκε παντελώς άστοχη και έτσι στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μεταφέρθηκε στο προηγούμενο ωράριο ( 4 - 6 μ.μ.) αυτή τη φορά όμως κάθε Τετάρτη.
Ενώ όμως η εκπομπή κατάφερε τους δύο τελευταίους μήνες να σταθεροποιηθεί και να βρει το ρυθμό της, ήρθε η νέα αναπάντεχη αλλαγή.
Οι συχνές αυτές μετατροπές δεν έχουν άλλο αποτέλεσμα από το να προκαλούν σύγχυση τόσο στους παραγωγούς Σπύρο Ιωάννου και Αθηνά Κρεμμύδα, που επιμελούνται και βγάζουν στον "αέρα" τα ζητήματα της Βορείου Ηπείρου ανιδιοτελώς, αφήνοντας πίσω σημαντικές για τους ίδιους προτεραιότητες, όσο και στους ακροατές.  

Ήδη στη σελίδα "Βoreios Hpeiros teleia Gr" στο facebook έχει ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση για το αν αξίζει να συνεχιστεί η εκπομπή έστω και για μία ώρα την εβδομάδα.

Όπως και να' χει όμως οι Βορειοηπειρώτες, αλλά και όλοι οι Έλληνες που ενδιαφέρονται για το εθνικό μας θέμα, οφείλουμε - χωρίς να αγνοήσουμε βέβαια και τη συμβολή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ χάρη στο οποίο τα τελευταία δύο χρόνια ακούγεται το Βορειοηπειρωτικό στα πέρατα της οικουμένης, χωρίς να επιβάλλει καμία "γραμμή" - να υποστηρίξουμε την εκπομπή "Βόρειος Ήπειρος.GR" αλλά και να διεκδικήσουμε την ισχυρότερη προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί με την απογραφή πληθυσμού και τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου