Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Οι προκλήσεις των Τιράνων πυκνώνουν και η Κυβέρνηση Παπανδρέου περί άλλων τυρβάζει

Αλβανικές τηλεοπτικές κορώνες για… «αποκατάσταση» των Τσάμηδων!

• Συνεχίζονται οι εθνικιστικές εξάρσεις των Αλβανών απέναντι σε περιοχές της Ηπείρου, αυτή τη φορά φέρνοντας, τεχνηέντως στο προσκήνιο, το θέμα των Τσάμηδων.
Το Αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, σε ρεπορτάζ του κάνει λόγο για… δικαιοσύνη που πρέπει να αποκατασταθεί εξαιτίας, των δήθεν «εγκλημάτων» που έκαναν οι Έλληνες με τους Τσάμηδες! Βέβαια, κατά την προσφιλή της τακτική, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα, τη στιγμή που πληθαίνουν οι Εκθέσεις διεθνών Φορέων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία!

ΤΟ «ΡΕΠΟΡΤΑΖ»
Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι, ύστερα από «ρεπορτάζ» δημοσιογράφων του στη Θεσπρωτία έθεσε ανοικτά θέμα αλβανικών διεκδικήσεων στην Ήπειρο. Στο «ρεπορτάζ» που δεν ολοκληρώθηκε - αφού στο Μαργαρίτι οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν εναντίον του συνεργείου-  αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά τα κάνουν, όχι λόγω της ταπεινής πολιτικής μας, αλλά κυρίως γιατί η Αλβανία δεν έχει να κρύψει τίποτε από την Ελλάδα, παρά μόνο να ζητήσει μεγαλόφωνα τα δικαιώματα των Τσάμηδων»!

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Αντιδράσεις από την Ελληνική πλευρά, βέβαια, δεν υπήρξαν. Όπως δεν υπήρξαν και για όλες τις προκλήσεις των Αλβανών το τελευταίο διάστημα. Διπλωματικοί κύκλοι παρατηρούν, ότι αμέσως μετά την άρση της βίζας (στα τέλη του 2010) για τους Αλβανούς που έρχονται στην Ελλάδα, οι προκλήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα.
Σε αυτό το διάστημα, οι Αλβανοί απαγόρευσαν να φαίνεται ο Χριστιανικός σταυρός σε όσους τον φορούν, κυκλοφόρησαν τα νέα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας, που περιέχουν προκλητικές αναφορές (όπως π.χ. ότι ο βασιλιάς Πύρρος ήταν Αλβανός), εμφανίστηκε Αλβανική τρομοκρατική οργάνωση, που απειλεί, ότι θα χτυπήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και στην Ήπειρο κ.α.
Σε όλα αυτά, η Ελληνική Κυβέρνηση …αγρόν ηγόραζε, τη στιγμή που εδώ και καιρό οι Αλβανοί, υπό τις… ευλογίες Μπερίσα, έχουν «απειλήσει», ότι το 2011 θα γιορτάσουν την «γενοκτονία» των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία!

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Απάντηση στην Ελληνική αδράνεια είναι οι συνεχείς εκθέσεις από Ευρωπαϊκούς Φορείς για το μέλλον της Αλβανίας εντός της Ευρ. Ένωσης. Υπενθυμίζεται, ότι η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει, ότι ουδεμία πρόοδος σημειώθηκε στην Αλβανία, στους βασικούς τομείς λειτουργίας του κράτους (Διοίκησης, Εγκληματικότητας, μεταρρυθμίσεων κλπ.).
«Η Αλβανία, σαν χώρα υποψήφια, για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να δώσει περισσότερη έμφαση στην προληπτική διάσταση της εγκληματικότητας και στην πάλη ενάντια στη δωροδοκία και να υποστηρίξει την αύξηση και ανάπτυξη της ενεργούς αγοράς, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Έκθεση.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου