Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΞΥΠΝΑ ! ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. Εσύ τι θα κάνεις;


του εκδότη Θ. Βεζιάνη
 
To Noέμβριο του 2011 αρχίζει, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών στην Αλβανία. Ένα επίμονο αίτημα των Ελλήνων της χώρας αυτής εδώ και 20 συνεχή χρόνια. Βουλευτικές και δημοτικές εκλογές γίνονται συχνά, όμως, αυτού του είδους απογραφή όχι. Επίσημες απογραφές έχομε του 1919 και μετά του 1989, γι’ αυτό και η σημασία και αυτής της απογραφής είναι μεγάλη.  

Εάν αποτύχει η απογραφή του πληθυσμού από δικούς μας χειρισμούς, τότε λέμε στη Διεθνή Κοινότητα ότι δεν υπάρχει Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. 

Και όλοι  οι ιθύνοντες, το Κόμμα των  Ελλήνων (ΕΕΜΜ), η Ομόνοια, βουλευτές  Έλληνες σε όποιο Κόμμα και  αν βρίσκονται, όπως και κάθε Έλληνας Βορειοηπειρώτης που έχει δυνατότητα να κάνει κάτι, όπως οι τόσες πολλές Ομοσπονδίες, Αδελφότητες, Νεολαία Βορειοηπειρωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Αμερική , Ευρώπη κλπ., θέλουμε να πιστεύομε πως θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία αυτού του μεγάλου εθνικού ζητήματος, διαφορετικά θα κριθούν σκληρά από την ιστορία, εφόσον δεν θα υπάρχει έντονα η παρουσία τους στην κρίσιμη αυτή στιγμή της απογραφής του πληθυσμού. Και όχι μόνο η παρουσία τους, αλλά και η προσφορά τους.
 
Το αποκορύφωμα  των διαφόρων εορταστικών  εκδηλώσεων, πανηγυρισμών  και άλλων μορφών  ένδειξης  του  πατριωτισμού μας,  των θυσιών μας  και των εθνικών  μας φρονημάτων, υποδείχνονται έμπρακτα και στο αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού των Ελλήνων σ’ αυτή τη χώρα. 
Και για  να είμαστε παρόντες σ’ αυτή τη μάχη, θα πρέπει να λάβομε έγκαιρα μέτρα. Δεν θα πρέπει να απουσιάζει κανείς, σ’ αυτό το ύψιστης σημασίας  γεγονός. Όλοι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα, στην Αμερική, Ευρώπη κλπ., θα πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να έρθουν και να μη υπάρχουν εμπόδια σύμφωνα τους νόμους του κράτους. 

Προσπαθούμε σύσσωμα  να κατεβούμε στην απογραφή του πληθυσμού εφόσον γίνει σύμφωνα με την Διεθνή Νομοθεσία, εφόσον θα παρέχει τη δυνατότητα να γραφτεί η εθνικότητα και το θρήσκευμα, δλδ. να μπορούμε να γραφτούμε ελεύθερα ως Έλληνες και ορθόδοξοι χριστιανοί. Μόνον μ’ αυτές τις προϋποθέσεις πάμε στην απογραφή του πληθυσμού, διαφορετικά η απογραφή δεν έχει κανένα νόημα για μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου