Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Δεν μας χρωστάτε τίποτα και σας χρωστάμε πολλά


του Νίκου Δημητρίου, πρώην πεζοναύτης και Οικ. Επιθεωρητής Ενόπλων Δυνάμεων

Κύριοι εκδότες της αξιόλογης εφημερίδας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία  «ΤΟ ΟΡΑΜΑ», από βάθος καρδίας σας εύχομαι καλή χρονιά, κάθε ατομική και οικογενειακή ευτυχία και βεβαίως τις ίδιες ευχές απευθύνω σε όλους τους Βορειοηπειρώτες όπου γης και όχι μόνο αλλά και σ’ ολόκληρο τον Αλβανικό λαό.
Η εφημερίδα σας  επάξια κέρδισε μια  θέση, στις καρδιές  των αναγνωστών της  για την σοβαρότητα που χειρίζεται και παρουσιάζει τα θέματά της και πάνω απ’ όλα για την αξιοπρέπειά της.
 
Μου προξενεί πραγματικά όχι απλώς εντύπωση, αλλά μεγάλο θαυμασμό για τον σεβασμό  με τον οποίο εκφράζονται όλοι οι αρθρογράφοι της εφημερίδας όταν αναφέρονται στη μάννα ΕΛΛΑΔΑ, εύγε σε όλους τους, συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Όταν μιλάς για το φως της ανθρωπότητας απαιτείται σεβασμός. Η κοιτίδα του πολιτισμού πρέπει να μείνει όρθια. Δεν θα ευχόμουν βεβαίως τα ίδια για τους πολιτικούς μας που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες 10ετίες που αντί για φως έφεραν σκοτάδι. Βαρύνονται για σωρεία κακουργημάτων κατά της Πατρίδας και όχι μόνο αλλά και κατά  του Έθνους. Ένα από αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά του Έθνους είναι και η μέθοδος ξεριζώματος των Β. Ηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες με δόλωμα τον νόμο παροχής των γνωστών επιδομάτων ομογενών.
     
Ο Νόμος προβλέπει οι Βορειοηπειρώτες  για να πάρουν το προνομιακό επίδομα  ανασφαλίστων Ομογενών (κατώτερη σύνταξη  ΟΓΑ) και πολυτεκνικά επιδόματα  πρέπει να εγκαταλείψουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και να εγκατασταθούν μονίμως στην Ελλάδα. Νόμος κατάπτυστος και Εθνοκτόνος, νόμος ντροπής και αίσχους.
Αυτοί που χρεοκόπησαν την Πατρίδα, διαλύουν τώρα και το Έθνος
    
Ο Νόμος για να εξυπηρετεί πράγματι το Εθνικό συμφέρον θα έπρεπε να προβλέπει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τα επιδόματα αυτά να δίδονται ΑΥΣΤΗΡΩΣ σ’ αυτούς που δεν εγκαταλείπουν τις πατρώες εστίες τους. Έλληνες Βορειοηπειρώτες γνωρίζω πολύ καλά την λεβεντιά σας και την υπερηφάνειά σας γι’ αυτό δεν πρέπει να αισθάνεσθε ζητιάνοι γι’ αυτά τα ψωροεπιδόματα, γιατί η μάννα Ελλάδα σας χρωστάει περισσότερα, διότι πολλαπλώς συνεισφέρατε στην πατρίδα τότε που έπρεπε και τότε που υπήρχαν πατριώτες πολιτικοί και χρηστή Διοίκηση. Οι κυβερνώντες τα ξεχνούν αυτά, εμείς όμως οι απλοί πολίτες ποτέ. Οι μεγαλύτεροι Εθνικοί Ευεργέτες της μάνας Πατρίδας ήταν Β. Ηπειρώτες, αυτό πρέπει να σας κάνει πολύ υπερήφανους κι εμάς τους Νεοέλληνες που δεν ξεχνούμε απλώς ταπεινούς ευγνώμονες. Δεν μας χρωστάτε τίποτα και σας χρωστάμε πολλά.
    
Αρσάκης Απόστολος, εθνικός ευεργέτης από την Β. Ήπειρο (1792 – 1874), ιδρυτής του εκπαιδευτηρίου θηλέων «Αρσάκειο», στην Αθήνα, Ζάππας Ευάγγελος (1800 – 1865) εθνικός ευεργέτης, χρηματοδότης των Ολυμπιακών αγώνων και αγωνιστής του 1821 από το χωριά Λάμποβο της Β. Ηπείρου, Ζάππας Κων/νος (1812 – 1892), ιδρυτής του Ζαππείου στην Αθήνα, κι αυτός από το Λάμποβο. Σίνας Γεώργιος (1783 – 1853) από τη Μοσχόπολη της Β. Ηπείρου, χρηματοδότης της Εθνικής Τράπεζας και ιδρυτής του Αστεροσκοπείου Αθηνών (1846). Σίνας Σίμων (1810 – 1876) κι αυτός από τη Μοσχόπολη, ιδρυτής πολλών κοινωφελών ιδρυμάτων, του νεοκλασικού κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών (1859 – 1875), ενίσχυσε οικονομικά το Αστεροσκοπείο Αθηνών και χορήγησε πολλές υποτροφίες σε Έλληνες σπουδαστές και ερευνητές.

Εθνικοί αγωνιστές πάνω από όλους ο  Χειμαριώτης θρύλος Σπύρος Σπυρομήλιος, αγωνισθείς για την Ελλάδα και  τη Β. Ήπειρο, Γεώργιος Χρηστάκης Ζωγράφος Πρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης της αυτόνομης Β. Ηπείρου  Ο επαναστάτης οπλαρχηγός Ιωάννης Πουτέτσης αγωνισθείς για την ελευθερία της Β. Ηπείρου και τόσοι άλλοι. Να υπενθυμίζετε στους αγνώμονες ότι επί των ημερών μας προσφέρατε στη μάννα Ελλάδα ολόκληρη Ολυμπιακή Ομάδα Άρσης βαρών και μέσω αυτής δεκάδες Ολυμπιακά μετάλλια. Πρωταγωνιστές, Πύρρος Δήμας, Κόκκας, Σαμπάνης, Τζελίλης, Μήτρου. Τότε αυτά τα παιδιά σήκωναν το Έθνος στους ώμους τους κι εμείς δακρύζαμε από υπερηφάνεια.
     
Η πατρίδα ευγνωμονεί και δεν ξεχνά. Τότε οι πολιτικοί μας «στριμώχνονταν» δίπλα τους για μια φωτογραφία,  ήταν καλό προϊόν για προβολή και ψηφοθηρία
Γνωρίζω τις οικονομικές  σας δυσκολίες  και οι δικές μας  δεν είναι μικρότερες, αλλά είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα εγκαταλείψετε τα σπίτια σας αντί «πινακίου φακής» που σας προσφέρουν οι πολιτικοί. Την ευθύνη για το κατάντημά μας , όπως και της εθνικής μας πολιτικής, το φέρουν αποκλειστικά οι ηγεσίες μας. Οι ηγέτες πρέπει να οδηγούν το λαό και όχι ο όχλος τους ηγέτες. Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες 10ετίες ευθύνονται για βαρύτατα εγκλήματα κατά της Πατρίδας και της Εθνικής οικονομίας.

1 σχόλιο:

  1. συνεχεια του σχολιου,σε ποια χωρα δολοφονειται ενασ ανθρωποσ και δεν διενεργειται νεκροψια απο κρατικουσ ιατροδικαστεσ και απο ιατροδικαστεσ που θα ορισει η παθουσα οικογενεια ωσ τεχνικουσ συμβουλουσ,αφου στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει εμπιστοσυνη στην αλβανικη δικαιοσυνη,οι ελληνικησ καταγωγησ υπουργοι του μπερισα τι ρολο παιζουν τελοσ παντων δεν εχουν την τολμη να παρεμβουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή