Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

12 χρόνια φυλάκιση για φόνο "εξ αμελείας" η ποινή στον δολοφόνο του Αριστοτέλη Γκούμα;

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η αλβανική δικαιοσύνη την υπόθεση της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, αφού η ενημέρωση που υπάρχει γύρω από το θέμα παράγεται από διάφορες "διαρροές".

Μέλος της οικογένειας του δολοφονηθέντα νέου Χιμαριώτη επικοινωνώντας με συνεργάτη του ιστολογίου toorama.blogspot.com, ανέφερε ότι πριν από δύο μέρες δύο Αλβανοί παρουσιάστηκαν στον κύριο Ηλία Γκούμα, πατέρα του Αριστοτέλη, ως δημοσιογράφοι (ένας εκ των οποίων ανήκε - σύμφωνα με τα λεγόμενα του - στο δυναμικό του Top Channel και είχε εργαστεί αρκετά χρόνια στην Ελλάδα), οι οποίοι του αποκάλυψαν ότι η δίκη του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του γιου του, Ιλίρ Μούκαϊ, πραγματοποιήθηκε και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 12 χρόνια φυλάκιση λόγω αμέλειας!

Σύμφωνα με το δικαστήριο δηλαδή, ο θάνατος του Αριστοτέλη Γκούμα προκλήθηκε από "απροσεξία" του Μούκαϊ στον χειρισμό του αυτοκινήτου που οδηγούσε!

Βέβαια από την πληροφορία αυτή ανακύπτουν πολλά και διάφορα ερωτηματικά.
Μερικά από αυτά:
Καταρχήν, τι αποστολή εκτελούσαν οι δύο Αλβανοί δημοσιογράφοι;
Γιατί ενημέρωσαν αυτοί την οικογένεια του Αριστοτέλη Γκούμα;
Πραγματοποιήθηκε η δίκη χωρίς να ενημερωθούν και να είναι παρόντες οι συγγενείς του θύματος;
Υπήρχε στη δίκη παρουσία συνήγορου κατηγορίας;
Καταδικάστηκε όντως ο δολοφόνος; και αν ναι που θα εκτίσει την ποινή του;

Τα υπόλοιπα άτομα - συνεργοί που ήταν στο φονικό αυτοκίνητο υποχρεούνται απλώς να παρουσιάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους;

Η οικογένεια του δολοφονημένου Αριστοτέλη δεν ξέρει που να απευθυνθεί για να βρει το δίκιο της και να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό της τουλάχιστον ως προς τις νομικές διεκδικήσεις.

Το ιστολόγιο μας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα είναι εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών ώστε να αναχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου