Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΣΦΕΒΑ: Σε έξαρση οι διώξεις των Ελλήνων από το αλβανικό κράτος


Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται συνεχή περιστατικά διώξεων και προκλήσεων κατά των γηγενών Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από το αλβανικό κράτος. Πριν λίγες εβδομάδες, είχαμε την αφαίρεση της αναγραφής της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά των αλβανικών ληξιαρχείων. Παράλληλα, συνεχίζονται αμείωτα τα περιστατικά κλοπών και λεηλασιών των ναών και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Βόρειο Ήπειρο.

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ελληνοβλάχος Ναούμ Ντίσο καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για την γνωστή περίπτωση του μνημείου των Ελλήνων στρατιωτών στη Μπομποστίτσα Κορυτσάς. Η κατηγορία που ασπάστηκε το δικαστήριο, βασίστηκε σε  προβοκάτσια τσάμηδων  η οποία μάλιστα είχε ως ορμητήριο την Αυλώνα. 

Δυστυχώς, πριν λίγες μέρες υπήρξε νέο κρούσμα ανθελληνισμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ομογενής Λορένα Κόντρα απολύθηκε από το ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, εξαιτίας του γνωστού μισέλλληνα κ. Σπαχίου, όταν αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο το οποίο διακινείται στην Αλβανία από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» κατά της αναγραφής εθνικότητας και θρησκεύματος στην προσεχή απογραφή. Η ομογενής δήλωσε θαρραλέα ότι δεν μπορεί να υπογράψει το κείμενο γιατί είναι ελληνικής καταγωγής.

Η κλιμάκωση των διώξεων κατά των Ελλήνων και η απειλή της απόλυσης όσων εργάζονται στο αλβανικό δημόσιο αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν έχει μεταβληθεί η πάγια ανθελληνική στάση των Αλβανών έναντι των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών, την οποία και καταγγέλουμε.

Στέλνουμε θερμό μήνυμα συμπαράστασης στους Βορειοηπειρώτες  αδελφούς μας, που με τη γενναία στάση τους δίνουν και σε μας παράδειγμα αντίστασης ενάντια στην αδικία και τους διαβεβαιώνουμε ότι παρά τις δυσκολίες που περνάει η πατρίδα μας, δεν τους ξεχνούμε, ούτε απεμπολούμε τα εθνικά μας δικαιώματα στην πανάρχαια αυτή ελληνική περιοχή. Οι ασκούντες την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να προασπίσουν τα συμφέροντα των ομοεθνών μας καθώς η Αλβανία δείχνει να διολισθαίνει σε πρακτικές που θυμίζουν εποχές του αλήστου μνήμης καθεστώτος του Χότζα.

ΣΦΕΒΑ, 16-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου