Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

"Ο ΠΥΡΡΟΣ" ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

Στο "Φεστιβάλ Πηνειού" έκανε την εμφάνιση του το χορευτικό συγκρότημα του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο ΠΥΡΡΟΣ" την περασμένη Τεταρτη (15 Ιουνίου 2011) στην παραδοσιακή βράδια που διοργάνωσε το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Λαρισαιών εκπροσωπώντας επάξια την βορειοηπειρωτική κοινότητα που διαμένει στην Λάρισα και στην ευρύτερη θεσσαλική Περιφέρεια.
Στην εκδήλωση έκαναν την εμφάνιση τους πλήθος πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον νομό και παρουσίασαν χορούς από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ελληνισμού αναδεικνύοντας έτσι και το πολιτισμικό μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Μας εξέπληξε ευχάριστα η μεγάλη παρουσία των συμπατριωτών μας Βορειοηπειρωτών στο χώρο της εκδήλωσης και αυτό πραγματικά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο προς την υλοποίηση των στόχων που οι ίδιοι μας ανέθεσαν. 
Με την εμφάνιση αυτή πήρε σάρκα και οστά ένας από τους πρωταρχικούς στόχους από την ίδρυση του συνδέσμου που άφορα την πολιτιστική ανάδειξη της βορειοηπειρωτικής παράδοσης. Κοινοποιώντας έτσι στην θεσσαλική κοινωνία ότι η βορειοηπειρωτική κοινότητα που διαμένει στην Θεσσαλία δεν είναι ξένη προς αυτή όπως εσκεμμένα την παρουσιάζουν κάποιοι κύκλοι με ευρύτερο σκοπό την αποσιώπηση της ελληνικής καταγωγής των βορειοηπειρωτών προσπαθώντας να την κατατάξουν σε μια αμφιβόλου εθνικής καταγωγής κοινότητα, άλλα ένα ελληνικό κομμάτι της ιδίας της ελληνικής κοινωνίας. 
Η πολιτιστική και πολιτισμική ανάδειξη της κοινότητας μας αποσκοπεί επίσης στην αφύπνιση της βορειοηπειρωτικής νεολαίας προς τα ιδανικά της πατρίδος και πίστη στην συλλογική δουλειά προς την επίτευξη των στόχων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την βορειοηπειρωτική κοινότητα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου