Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αντίδραση Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας στην προσφώνηση του συγκροτήματος Δερβιτσάνης σε εκδήλωση στο Πέραμα Ιωαννίνων

Χορευτικό συγκρότημα από την γειτονική Αλβανία παρευρέθη στο Πέραμα Ιωαννίνων την περασμένη Κυριακή μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος στην προκαθορισμένη εκδήλωση...!

- Καλώς ορίζουμε το χορευτικό συγκρότημα από την γειτονική Αλβανία...!

Ακούγοντας αυτήν την εκφώνηση είσαι πεπεισμένος ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που αναγάγουν τον πολιτισμό σε θολοκουλτούρα, η στην χειρότερη περίπτωση με γνήσιους απόγονους του Τουρκαλβανού επιβήτορα των Ιωαννίνων Αλή, που πιθανών να μην εξαλείφθηκαν από τους απελευθερωτικούς αγώνες των Ηπειρωτών.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο πολιτιστικός σύλλογος του Περάματος στην προώθηση της Ελληνοαλβανικής φίλιας αγνοώντας παντελώς τις διώξεις που υπομένει ο ελληνισμός του βορείου κομματιού της Ηπείρου από την ανθελληνική σύμπραξη Αλβανικού κράτους και παρακράτους εκφράζει και το σύνολο των κάτοικων του Περάματος γιατί μια τέτοια περίπτωση θα μας λυπούσε πραγματικά.Όλοι είμαστε υπέρ αυτής της φίλιας άλλα στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού που η αλβανική πλευρά στην προκείμενη περίπτωση δεν σέβεται ούτε τα υποτυπώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Εν αναμονή αυτής της εκφώνησης λοιπόν έχοντας την εντύπωση ότι θα δεις κάποιο συγκρότημα από τα βάθη της Λαμπουριάς, η της κεντρικής Αλβανίας η στην χειρότερη περίπτωση να ακούσεις τον ηχώ του τσιφτελιού της Τροπόγιας. Όταν όμως ως εκπρόσωπο της γειτονικής Αλβανίας αντικρίζεις το χορευτικό συγκρότημα της Δερβιτσιάνης του κεφαλοχωρίου της Δρόπολης και προπύργιο του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου τότε αυτή τη λύπηση που αισθάνεσαι δια της εκφώνησης μεταβάλλεται σε οργή.

Δερβιτσιώτες εκπρόσωποι της γειτονικής Αλβανίας όταν το αίμα του ήρωα Αριστοτέλη Γκούμα είναι ακόμα νωπό στους δρόμους της Χιμάρας, όταν δεν περάσαν ούτε λίγες μέρες από την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του πρόεδρου της Ομόνοιας Κορυτσάς, όταν στην Αλβανία ποινικοποιείται η εθνική Ελληνική καταγωγή και καταπατείται βάναυσα ακόμα και το απλό ανθρώπινο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, τότε εσείς με αυτήν την κατάπτυστη πράξη δεν συγχωρείτε απλά τα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου άλλα προσυπογράφεται με τον Αλβανικό σοβινισμό εις βάρος των ομοεθνών σας.

Αν με αυτήν την εκφώνηση δεν αισθανθήκατε έστω και λίγο το συναίσθημα της ντροπής και του πλήρης ευτελισμού ακόμα και της ανθρώπινης ύπαρξης,τότε όντος είστε άξιοι εκπρόσωποι της γειτονικής Αλβανίας και επαγγελματίες ξεφτίλες και δεν μπορούμε να σας διαχωρίσουμε από τους ίδιους τους εκφραστές του ανθελληνισμού στην Αλβανία.

Δεν διαφέρετε σε τίποτα κύριοι από τον αντιπρόεδρο του δικαστικού συμβουλίου της Αλβανίας και μέγα ανθέλληνα Spahiou, καθώς και των μελών της ναζιστικής οργάνωσης Ερυθρό-μαύρη Συμμαχία που κάνει πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι την παραδοσιακή στολή του Δροπολιτη και της Δροπολίτισας πριν την φορέσετε θα έπρεπε να την τιμήσετε γιατί είναι ένα σύμβολο του ελληνισμού και της ελευθερίας και δεν μπορεί να λερωθεί από τον ιδρώτα ραγιάδων και σύγχρονων απόγονων του Πύλιο Γούση.

Με την μη άρνηση σας στην προσβλητική εκφώνηση για κάθε Έλληνα Βορειοηπειρώτη δεν προσβάλλατε μόνον τους εαυτούς σας που αποδείξατε εις την πράξη ότι δεν έχετε ίχνος αξιοπρέπειας, άλλα προσβάλλατε όλον τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Μπορεί ο καταγγελτικός μας λόγος να είναι βαρύς άλλα σε τίποτα δεν μπορεί να φτάσει το μέγεθος της προσβολής.

Καλούμε επίσης όλα τα Βορειοηπειρωτικά σωματεία να καταδικάσουν το γεγονός καθώς και άλλα τέτοια γεγονότα που μοναδικό σκοπό έχουν να προσβάλουν την βορειοηπειρωτική αξιοπρέπεια και να προβάλουν στην Ελλαδική κοινωνία στην καλύτερη περίπτωση τον Βορειοηπειρώτη ως ελληνόφωνο Αλβανό.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
                            "Ο ΠΥΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου