Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αλλαγές στον νόμο για την απογραφή με αντιδράσεις

Με τη διαδικασία του επείγοντος η αλβανική κυβέρνηση εισήγαγε προς ψήφιση τροποποιήσεις στο νόμο για την απογραφή του πληθυσμού που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο αρμόδιος υπουργός για τη διαδικασία της απογραφής, Γκεντς Πόλο, ανακοίνωσε ότι "η κυβέρνηση δεν θα τροποποιήσει την απογραφή που προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος με βάσει εθνοτικούς και θρησκευτικούς λόγους, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» και μέρος του κόμματος των τσάμηδων – PDIU- και ενός σημαντικού αριθμού πολιτών που θεωρούται η ‘αφρόκρεμα’ της αλβανικής διανόησης".

Εκπρόσωποι της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» διαμαρτυρήθηκαν με την στάση της αλβανικής κυβέρνησης, με την απόφασή της να μην αλλάξει την απογραφική διαδικασία που είναι με εθνοτικά και θρησκευτικά κριτήρια.

Κατέθεσαν, μάλιστα, και βιβλίο το οποίο περιέχει 20 χιλιάδες υπογραφές Αλβανών πολιτών που επιθυμούν να μην γίνει η απογραφή του πληθυσμού με κριτήρια  εθνικά με τη δικαιολογία ότι θα ‘αλλοιωθεί’ η πληθυσμιακή υπόσταση της χώρας.


Πηγή:Gazeta Shqip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου