Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Με αφορμή το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο Π. Παναγιωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση, να μην βλέπει το θέμα με λογιστική λογική


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ με τίτλο «Λουκέτο σε Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου», έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Είχαμε ειδοποιήσει εγκαίρως τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα χρηματοδότησης και λειτουργίας που παρουσιάζονται σε πολλά ομογενειακά σχολεία του εξωτερικού, με κορυφαία τα προβλήματα σχολείων που λειτουργούν στη γειτονική μας Αλβανία, για τα παιδιά των Βορειοηπειρωτών, που ζουν εκεί, εντός και εκτός αναγνωρισμένων μειονοτικών ζωνών. 

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα δύο Ελληνικά εκπαιδευτήρια, που λειτουργούν μέσα στην Αλβανική Επικράτεια, το ένα στη Κορυτσά και το άλλο στη Χειμάρρα, να απειλούνται με κλείσιμο το Σεπτέμβριο, γιατί τα αρμόδια Υπουργεία δεν έχουν στείλει, εδώ και μήνες, τα χρήματα που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα και το προσωπικό. 

Ζητούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να λύσουν αμέσως το πρόβλημα και να πάψουν να αντιμετωπίζουν τα Εθνικά ζητήματα με στενή λογιστική νοοτροπία και λογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου