Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ο παππούς χωρίζει τη γριά του


Διαζύγια , για να πάρουν τη σύνταξη ΟΓΑ.

Κι αυτό, μια που  λένε πως ένας από τους δυο στα  ανδρόγυνα των Βορειοηπειρωτών  θα πάρει σύνταξη.
Οι ανδρειωμένοι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, κατά αυτούς, δεν είναι Έλληνες …..!!!


Σύνταξη ΟΓΑ: Αίσχος και πάλι αίσχος στους καλαμαράδες των Αθηνών

του Δημήτρη Κίκη

Ε, αυτή δεν είναι  η Ελλάδα που όλοι μας ονειρευόμασταν πριν πέσουν τα συρματοπλέγματα! Και δεν είναι αυτή, όχι γιατί εμείς οι ταλαίπωροι και δυστυχισμένοι Βορειοηπειρώτες, που μέχρι τότε ζούσαμε σε διπλό ζυγό, είχαμε οφθαλμαπάτες.
Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που ονειρευόμασταν, γιατί την κατάντησαν τέτοια μερικοί καλαμαράδες που λένε πως την κυβερνούν, που λένε πως έχουν ευαισθησίες για τους συνανθρώπους τους και ακόμη περισσότερο για τους «αδελφούς» τους Βορειοηπειρώτες ή αλλιώς τον ελληνισμό απανταχού της οικουμένης. 

Είχα την κακή τύχη να συναντηθώ κι εγώ με ένα ζευγάρι συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών στα δικαστήρια Αργυροκάστρου. Θα μου πείτε τι ζητούσαν εκεί. Διαζύγιο ζητούσαν, διαζύγιο με χαρτί, με μολύβι και με σφραγίδα. Γέροι άνθρωποι, σκέφτηκα, σ’αυτή την ηλικία βρήκαν να χωρίσουν!!! Κούνησα κάπως περίεργα το κεφάλι μου και ετοιμάστηκα να φύγω. Ένα αγόρι όμως, γύρω στα 30, που ίσως με γνώρισε ή από την περίεργη πράξη του κεφαλιού μου, με σταμάτησε και, καταλαβαίνοντας τη σκέψη μου, βιάστηκε να μου εξηγήσει. 

-Δεν είναι αυτό που νομίζεις.
-Μα, κύριε, δε νομίζω τίποτα.
-Επειδή σε γνωρίζω κι επειδή σε είδα να κουνάς κάπως περίεργα το κεφάλι σου, κατάλαβα πως σκέφτηκες ότι τα έχουν χάσει οι παππούδες μου τώρα στα γεράματα. Όμως δεν είναι έτσι
Και άρχισε να μου εξιστορεί το γολγοθά των παππούδων του με τις συντάξεις του ΟΓΑ, γολγοθά τον οποίο είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες και δεν είναι ανάγκη να μπω σε λεπτομέρειες. 

Εκείνο που εγώ θα ήθελα να επισημάνω είναι το γεγονός πώς μπορούν ορισμένοι καλαμαράδες, καλοπερασάκηδες των Αθηνών, να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στους δυστυχισμένους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, κι αν ακόμη διαμένουν στα πάτρια εδάφη τους, αντί να πάρουν τα εύσημα από την πολιτεία γιατί φυλάνε Θερμοπύλες σ’ αυτή τη γη που πότισαν το 1940 με αίμα οι γονείς ή οι παππούδες των σημερινών καλαμαράδων, αντιμετωπίζονται σαν ζώα. Αίσχος και πάλι αίσχος!!!

Και δεν είναι μόνο οι συντάξεις του ΟΓΑ. Το ίδιο συμβαίνει και με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. Πριν από 20 και πλέον χρόνια, ίσως πολλοί από αυτούς τους καλαμαράδες, να έχουν έρθει μέχρι το φυλάκιο της Κακαβιάς και μπροστά στα συρματοπλέγματα να τραγουδούσαν το γνωστό τραγούδι «Έχω μια αδερφή…». Τι συνέβηκε μετά; 

Θα πρέπει όμως αυτοί , που σήμερα έχουν στο χέρι τους με μια μονοκοντυλιά να σου δώσουν ή όχι τη σύνταξη του ΟΓΑ, να σου δώσουν ή όχι την ελληνική ιθαγένεια, να μάθουν μερικές αλήθειες και θα τους τις πούμε έξω από τα δόντια: 

Αλήθεια πρώτη: Ότι δεν είναι ικανοί να κάνουν εθνική πολιτική. Με την πολιτική που ακολουθούν μετά από μερικά χρόνια Ελλάδα θα είναι μόνο η Αθήνα. Και για να τους το αποδείξω αυτό, θα τους αναφέρω ένα παράδειγμα για το πώς γείτονές τους, που αυτοί νομίζουν ότι δεν έχουν «ψωμί να φάνε» ξέρουν να κάνουν εθνική πολιτική. Το λόγο για τους Σκοπιανούς. Όπως είναι γνωστό, στην Αλβανία υπάρχουν 8-9 χωριά αναγνωρισμένα διεθνώς ως «μακεδονική μειονότητα». 

Πριν από μερικά χρόνια, ο τότε υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Μπουσκόφσκυ, αφού είχε δώσει τη σκοπιανή ιθαγένεια εντός μίας νυκτός σε όλους τους δικούς του αλβανούς πολίτες, φόρτωσε σε δύο αμάξια όλα τα σκοπιανά διαβατήρια,  πήγαν στα χωριά της αλβανικής Πρέσπας και τα μοίρασε στους ανθρώπους. 

Αλήθεια δεύτερη: Τα χρήματα που χρειάζονται για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών ή ακόμη και για ένα ελάχιστο επίδομα στους ελληνοδιδάσκαλους στην Αλβανία, είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές λιγότερα από εκείνα που έκλεψαν οι υπουργοί σας και έφτιαξαν από 5 ή 6 βίλες. 

Αλήθεια τρίτη: Το 1940 αυτοί οι ταλαίπωροι Βορειοηπειρώτες κράτησαν με ψωμί και με κατάλυμα τους ηρωικούς φαντάρους, που τυγχάνει να είναι πατεράδες ή παππούδες σας και στα χρόνια της δικτατορίας φύλαξαν σαν κόρη οφθαλμού τα ιερά κόκκαλα των γενναίων παλικαριών που έπεσαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος», μιας πατρίδος που εσείς τώρα την κουρελιάσατε. 

Αλήθεια τέταρτη: Αυτοί οι ταλαίπωροι Βορειοηπειρώτες κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, μοίρασαν την μπουκιά τους με τους πατεράδες ή παππούδες σας, όταν ολόκληρα καραβάνια έρχονταν στα μέρη μας για λίγο καλαμπόκι. Ήταν ακριβώς αυτοί οι Βορειοηπειρώτες, που εσείς τώρα τόσο ταλαιπωρείτε και τόσο πολύ ταπεινώνετε. Ίσως σε κάποιους από εσάς, καλαμαράδες, να υπάρχει στο στόμα σας ίχνος από εκείνο το καλαμπόκι ή και ακόμη να είχατε επιζήσει από αυτό. 

Αλήθεια πέμπτη: Οι Βορειοηπειρώτες, θα πρέπει να το γνωρίζετε, ότι είναι οι πιο γνήσιοι Έλληνες. Αν δεν το γνωρίζετε, διαβάστε και άλλη μια φορά την ιστορία. Βρίσκονται κοντά στη Δωδώνη και στα μέρη τους έζησαν κάποτε οι Σελλοί, από τους οποίους πήρε το όνομά της η κοινή μας πατρίδα.  

Γι’ αυτό και είναι περήφανοι σαν εκείνους, σαν τα αγέρωχα βουνά τους. Είναι και θα παραμείνουν περήφανοι για την καταγωγή τους, αυτοί, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, όλες οι επερχόμενες γενιές, όσο κι αν εσείς προσπαθείτε να τους ταλαιπωρήσετε και να τους μειώσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου