Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο "ΠΥΡΡΟΣ" καλεί τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν στην απογραφή

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «ΠΥΡΡΟΣ» καλεί όλους τους συμπατριώτες μας διαμένοντες στην Θεσσαλία καθώς και στην ελλαδική επικράτεια να δώσουν βροντερό παρόν κατά την απογραφή πληθυσμού που θα λάβει χώρα στην Αλβανία από την 1η μέχρι την 30η Οκτώβριου 2011 και να δηλώσουν ελευθέρα και ευσυνείδητα, την εθνική ελληνική καταγωγή, την ορθόδοξη πίστη, καθώς και την ιδιοκτησιακή κατάσταση. 
Οι εκκλήσεις επί σειρά ετών της βορειοηπειρωτικής κοινότητας για διεξαγωγή μιας δίκαιης και ελεύθερης απογραφής απέδωσαν, η απογραφή είναι πλέον μια πραγματικότητα. Η επικείμενη απογραφή του Οκτώβριου μπορεί να μην πληρεί όλες αυτές τις προϋποθέσεις που θα την κατέτασσαν ως πλέων δίκαιη αλλά μπορεί να βγάλει σαφή αποτελέσματα στα βασικά θέματα που εμάς απασχολούν και το βασικότερο εξ αυτών η εθνικοθρησκευτική σύνθεση του πληθυσμού της Βόρειου Ηπείρου καθώς και των λοιπών αλβανικών περιφερειών.
Προς θιασώτες προβοκάτορες της αποχής στην επικείμενη απογραφή θα τονίσουμε τα εξής:      Η στάση του αλβανικού κράτους ως γνωστόν τελεί υπό καθεστώς ανομίας, τρομοκρατίας, εκφοβισμού, από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα όσο των ελληνικής καταγωγής πολιτών του, τόσο και αυτών αλβανικής καταγωγής, και κατά πάσα πιθανότητα να συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο και κατά την διάρκεια της απογραφής του Οκτωβρίου. 
Άλλο όμως μια μη αναγνώριση και μη αποδοχή ενός αποτελέσματος που ενδεχομένως να βγήκε από μια μη δίκαιη και μη αποδεκτή πράξη και άλλο μια πράξη δειλίας που εκδηλώνεται δια της αποχής. Η μαζική συμμετοχή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και η δήλωση της εθνικοθρησκευτικής του ταυτότητας μπορεί να μην διορθώσει τις αδικίες στα ληξιαρχεία αλλά θα είναι ένα ξεκίνημα για την διεκδίκηση μειονοτικών δικαιωμάτων στις περιοχές που σήμερα το αλβανικό κράτος προκλητικά δεν αναγνωρίζει. 
Από μια πράξη δειλίας, φυγής και ραγιαδισμού θα προτιμούσαμε μια στάση ευθύνης δια της μαζικής συμμετοχής. Το δικαίωμα ενός ατόμου ή μιας κοινότητας στον αυτοπροσδιορισμό είναι και το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία. Έκκληση προς όλα τα σωματεία, οργανώσεις, καθώς και τους πολιτικούς σχηματισμούς που εκπροσωπούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουμε όλοι από κοινού αυτή τη μάχη, γιατί χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου