Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εντυπωσιακή για ακόμα μια χρονιά η εκδήλωση της επετείου του "ΟΧΙ" στο Καλπάκι

Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο των Ιωαννίνων, στο Νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων ξεκίνησαν  το πρωί της Πέμπτης οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δ/τής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Γ. Τσουμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Παντελής Κολόκας και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος οι οποίοι σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στον αγώνα του 1940 και στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε σήμερα.

Το απόγευμα, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν, όπως κάθε χρόνο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου. Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1940 – 41, έγινε κατάθεση στεφάνων και ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφερόμενος στα γεγονότα της εποχής. Αναλυτική αναφορά στον Πόλεμο του ΄40 έκανε ο πρόεδρος της Ε.Η.Μ. και φιλόλογος κ. Κώστας Βλάχος, ο οποίος συνέδεσε τα γεγονότα εκείνης της περιόδου με το σήμερα και τόνισε πως το παράδειγμα των μαχητών του Ελληνο – ιταλικού πολέμου μπορεί να μας διδάξει πολλά χρήσιμα και στην σημερινή περίοδο της κρίσης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εντυπωσιακή αναπαράσταση της ιστορικής Μάχης του Καλπακίου, στην οποία έλαβαν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας και κάτοικοι της περιοχής.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ




Δείτε το βίντεο που προβάλλεται στο Μουσείο Πολέμου 1940 - ΄41 στο Καλπάκι

http://www.youtube.com/watch?v=2Aq73pwTAyk&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου