Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα "ΤΟΛΜΗΡΑ" της 28ης Οκτωβρίου 2011


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Χρόνια πολλά για σήμερα, αδέλφια! Χρόνια πολλά μέχρι σήμερα, γιατί στο εξής θα είναι χρόνια μαύρα κι άραχνα...

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...

Με καθυστέρηση εβδομήντα χρόνια έγινε το μεγάλο ΟΧΙ του Μεταξά ένα μεγάλο ΝΑΙ του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου - Τσαντ - Μινέικο - Μέρκελ - Σαρκοζί!

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΟΓΟ!..

Πρώτα - πρώτα, να ζητήσω τον λόγο από τον πατέρα μου και τον μπάρμπα μου τον Βασίλη, γιατί αγωνίστηκαν το ‘40 και δεν άφησαν τους ΙταλοΓερμανούς να περάσουν ελεύθερα και να πάρουν το καφεδάκι τους στην Ακρόπολη!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...

Και καλά που ο πατέρας μου γύρισε από το μέτωπο και συνέχισε να λύνει λογαριασμούς με τους ΕΑΜο-Βουλγαρο-Κομουνιστοσυμμορίτες μέχρι το ‘49, ενώ ο μπάρμπας μου ο Βασίλης έμεινε εκεί στην Κλεισούρα της Β. Ηπείρου να φυλάει αιώνια σκοπιά, προστατεύοντας τη χώρα από τις ορδές των βαρβάρων. Εκεί πότισε κι εκείνος με το αίμα του το δένδρο της ελευθερίας, όπως μας έλεγαν οι ηρωικοί πράγματι δάσκαλοί μας...

 

ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ...

Τόσο αίμα, τόσος κόπος, τόση στεναχώρια για να φτάσουμε στη σημερινή άνευ όρων παράδοση μ’ έναν νέο Τσολάκογλου στο τιμόνι του σαπιοκάραβου, έτσι όπως κατάντησε η Ελλάδα.

 

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ!

Είπα πρώτα να ζητήσω τον λόγο από τον πατέρα μου και τον μπάρμπα μου το Βασίλη, που πήραν στα σοβαρά το ΟΧΙ του Μεταξά και πήραν... σβάρνα τα βουνά και τις ραχούλες της ενιαίας Ηπείρου και μετά να τους ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη, γιατί θεωρώ ανάξιο τον εαυτό μου να κρατήσω τα υψώματα και τις αξίες που είχαν καταλάβει.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ...

Όπου πατέρας και μπάρμπα - Βασίλης μου όλοι οι πατεράδες και οι μπαρμπάδες εκείνης της Ελλάδας που δεν είχαν μπολιαστεί με τα «εμβόλια» της λαμογιάς, του ωχαδελφισμού και της αρπαχτής!

 

Η ΣΗΜΑΙΑ...

Ένας Παπανδρέου, ο παππούς του σημερινού Παπανδρέου ύψωσε τη σημαία της Ελευθερίας στην Ακρόπολη, κατεβάζοντας τη σβάστικα. Ένας άλλος Παπανδρέου, ο εγγονός, κατέβασε την γαλανόλευκη για να ξανανεβάσει την σημερινή «σβάστικα» και την αστερόεσσα, επικουρούμενος από έναν Τούρκογλου που έγινε σφετεριστής του ονόματος Βενιζέλος!

 

Η ΣΚΛΑΒΙΑ...

Ποιος το περίμενε ότι θα γιορτάζαμε τα 71χρονα από το Έπος του ‘40 με σκλαβιά, τύπου Μέρκελ, που ποτέ δεν συγχώρεσε την στενοκεφαλιά των Ελλήνων να στήσουν οδοφράγματα, να κάνουν σαμποτάζ, και να μην αφήνουν τους Ναζί του Χίτλερ της να κάψουν όλη την Ελλάδα, όπως έγινε στο Κομμένο, στη Μουσιωτίτσα, στους Λιγκιάδες, στο Δίστομο κλπ.

 

ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ...

Α, ρε Μεταξά! Τι το ήθελες εκείνο το ΟΧΙ που είπες τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940! Δεν το άφηνες να πάρει η ημέρα, να το ξανασκεφτείς, να κάνεις ότι κάνει η σημερινή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του κράτους μας και να γίνουμε από τότε Γερμανία. Θα είχαμε γλιτώσει από τότε και το μεταναστευτικό κίνημα, όπου όσοι απόμειναν από τον πόλεμο βοήθησαν στην αναμόρφωση της νέας Γερμανίας...

 

ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ!..

Χώρια που θα είχαμε γλιτώσει από τότε από τους Παπανδρέηδες, τους Καραμανλήδες, τις Αννούλες, τους Τούρκογλου και τις Βασούλες, τους Παπουτσήδες, τους Παυλοπουλαίους κι άλλους τινές πολιτικούς αστέρες του γλυκού νερού και της μαύρης συμφοράς.

 

ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ...

Α, ρε Μεταξά που είπες ένα ΟΧΙ πουρνό - πουρνό και γιόμισε ο τόπος περίπτερα, τα οποία σήμερα έχουν παραδοθεί στους Αλβανούς, στην Αθήνα κυρίως, που τοιουτοτρόπως ενισχύουν την οικονομία της Αλβανίας, για να μπορεί ο υπουργός Οικονομικών της να προσκαλεί τους απογόνους του Έπους του ‘40 να γίνουν μετανάστες σ’ αυτή!

 

ΓΙΝΑΜΕ... ΑΛΒΑΝΙΑ!

Το είχε πει από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ο μακαρίτης ο Ανδρέας το 1983, ότι ζήλευε το οικονομικό μοντέλο της Αλβανίας και ότι έτσι ήθελε να καταντήσει την Ελλάδα. Δεν πρόκανε, γι’ αυτό ο υιός του το έκανε πράξη, κάτι που μας δίνει πλέον την δυνατότητα να κάνουμε πράξη το ανέκδοτο με τέσσερις λέξεις: Έλληνας μετανάστης στην Αλβανία!

 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΠΑΙΔΙΑ!

Επειδή ο τράχηλος του Έλληνα ζυγόν δεν υποφέρει (περασμένα μεγαλεία), ας αρχίσουμε, παιδιά, να οργανωνόμαστε σιγά - σιγά, για να γράψουμε νέες σελίδες αντίστασης, αφού πρώτα «περιποιηθούμε» τους Τσολάκογλου της νέας εποχής...

 

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ!..

Αλήθεια, ποιος ήταν ο Τσολάκογλου που τόσος λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα; Πρόκειται για έναν διορισμένο Πρωθυπουργό που ξεκίνησε από τρίτο νούμερο θαλαμοφύλακας, έγινε μόνιμος υπαξιωματικός κι έφτασε να γίνει στρατηγός μέσα από πολέμους (Βαλκανικούς, Μ. Ασία, Ιταλούς) και να διορισθεί από τις δυνάμεις του Άξονα πρωθυπουργός το 1941, αφού πρώτα είχε υπογράψει στο Βοτονόσι Μετσόβου την παράδοση της Ελληνικής Πατρίδας στους Γερμανούς για το καλό των Ελλήνων!

 

ΓΟΥΛΙ...

Έτσι για το καλό των Ελλήνων παραδόθηκε χθες τα χαράματα η Ελληνική Πατρίδα στους ΓερμανοΓάλλους και βέβαια βγήκαμε κουρεμένοι... γουλί! Όλα για το καλό μας γίνονται, οπότε ίσως δούμε σήμερα τα Γερμανικά τανκς να παρελαύνουν μπροστά στην Ελληνική ηγεσία, που όμως αυτή τη φορά θα φορούν γερμανική στολή και η Ελληνική μπάντα θα παιανίζει Γερμανικούς Θούριους αντί του »ναύτη του Αιγαίου» και του «Μακεδονία ξακουστή».

 

ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ;

Γι’ αυτό σου λέω πατέρα, γιατί αγωνίστηκες το ‘20-’22 στη Μ. Ασία και πουλήθηκες από φίλους και συμμάχους, χάνοντας τον μεγάλο στόχο που ήταν η ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας; Πλήρωσαν αυτού του είδους το μεγαλοϊδεατισμό οι πέντε στο Γουδή. Πουλήθηκες το ‘40 από τους Τσολάκογλου κι ενώ εσύ έμεινες στην Ελλάδα να παλεύεις με τους ΙταλοΓερμανοσυμμορίτες, οι Παπανδρέου την κοπάνησαν για Μ. Ανατολή, προστατεύοντας το τομάρι τους σε πρώτη φάση και έκαναν αντίσταση εκ του ασφαλούς κι όταν όλα τελείωσαν, ανέβηκαν στην Ακρόπολη για τα Ελευθέρια...

 

Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ...

Τελικά τάμαθες τα νέα, πατέρα, (του Γιώργου); Χθες τα χαράματα ο γιος παρέδωσε τη χώρα κουρεμένη, πλυμμένη, συνιαρισμένη στους νταβατζήδες για την παραπέρα «περιποίηση». Το 2020, λέει, μπορεί να γίνουμε ξανά άνθρωποι.

 

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...

Μάθε και τ’ άλλα τα νέα που έρχονται από τη Σαγιάδα αυτή τη φορά, όπου η κυρία Μπάστα εκχώρησε Ελληνικές ακτές και Ελληνικά εδάφη για το καλό της «Ελλάδας» κι εκείνη. Όπου «Ελλάδα» βάλε τα πράσινα φιλαράκια που μάχονται από το 2000 για την παράδοση της περιοχής.

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ...

Μη δίνεις και πολλή σημασία, πατέρα (του Γιώργου), που την εθνική περηφάνεια κάποιοι την «γράφουν» κανονικά. Σημασία έχει ότι η συνταγή εκτελείται και με το παραπάνω, αφού καταφέραμε να γίνουμε πιο όμορφοι, πιο λεβέντες, πιο άξιοι με το 50% κουρεμένοι.

 

Η ΕΛΠΙΔΑ...

Υπάρχει όμως μια ελπίδα κι αυτή είναι στα χέρια των νιάτων μας, που σήμερα μπορούν να κάνουν τη δική τους επανάσταση, αψηφώντας τις άνωθεν εντολές περί κοσμιότητας. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και πώς θα το κάνουν για να κλείσουν το δρόμο στο νεοφασισμό που έξωθεν κι έσωθεν πάει να επιβληθεί.

 

ΑΕΕΕΡΑΑΑ...

• Μέρα πούναι σήμερα, ένα σύνθημα ταιριάζει, όπως τότε, το ‘40. Αεεέρααα... Αεεέρααα... Να φύγει η χολέρα!..

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
ggtolmiros@hotmail.com


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου