Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η ομιλία του μέλους του Προεδρείου της ΕΕΜΜ Γεώργιου Γιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου


Αγαπητοί  φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες,  
Να μας ευχηθώ καλό αγώνα και καλές επιτυχίες! 

Συναισθανόμενος μαζί σας την ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα μας, μία ευθύνη προσωπική αλλά και μία επιπλέον ευθύνη από την εντολή που λάβαμε στις διαδικασίες εκλογής θα ήθελα να καταθέσω μαζί με την άποψή μου και την βαθιά δέσμευσή μου στους κοινούς αγώνες που μας περιμένουν, αλλά και την πίστη μου ότι θα αλλάξουμε σελίδα στα πεπραγμένα του χώρου μας σηματοδοτώντας μια νέα εποχή. Αρχικά μια εποχή πάλης με τα αδιέξοδα προσωπικά και συλλογικά, μια εποχή αμφισβήτησης μιας κατάστασης ήττας και φθοράς και στο τέλος μια εποχή ελπίδας. Η ελπίδα έχει να κάνει με την εμπέδωση ενός αισθήματος αλληλεγγύης και προοπτικής στην κοινότητά μας. Και αυτό περνάει από την διατύπωση στόχων και την θεσπισμένη επιδίωξή τους.  
 
Δεν αναφέρομαι στους στόχους της «Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον», αλλά στους στόχους της κοινότητας μας που θα υπηρετήσει το Κόμμα των Ελλήνων.
Οι στόχοι αυτοί έχουν να κάνουν με την ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ως εθνικής κοινότητας με ιστορία αλλά και μέλλον.           
Μια ιστορία που μας δίνει ταυτότητα και ισχυρά πολιτισμικά και συνειδησιακά στηρίγματα αλλά και την εδραία πεποίθηση πως θα επιβιώσουμε και θα προκόψουμε. Δεν θέλω να αναφερθώ στους επιμέρους στόχους που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της Παιδείας για τα Βορειοηπειρωτόπουλα εδώ στην Πατρίδα μας, την κατοχύρωση αλλά και αξιοποίηση της ατομικής και κοινοτικής περιουσίας στον χώρο μας, την επίλυση πολλών προβλημάτων τεχνικών και ουσιαστικών που θα διευκολύνουν την διακρατική μας επιβίωση. Θα ήθελα να καταθέσω την ενόραση μου για το πώς αυτά μπορούν να δρομολογηθούν. 

Θα ξεκινήσω πρώτα από την δημιουργία διαπραγματευτικής ισχύος. Γιατί όλα αυτά με διαπραγματευτική ισχύ φανερή υλοποιούνται όσον αφορά εμάς δηλαδή με πολιτική δύναμη. Είμαι σίγουρος πως ήρθαμε στο προσκήνιο όχι για να αντικαταστήσουμε ή για να εξαφανίσουμε κάποιους, αλλά για να γεμίσουμε κενά, οργανωτικά και πολιτικά του χώρου μας. Και αυτό έχει εμπεδωθεί για τα καλά. 

Η συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στις τελευταίες εκλογές ήταν η πολυπληθέστερη τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια. Βέβαια αν κάποιοι χαίρονται για την νίκη τους, εμείς, όπως και οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες αισθανόμαστε απογοητευμένοι, όχι γιατί δεν κερδίσαμε τις επαρχίες, αλλά ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ. Και η διαίρεση αυτή προέρχεται εν πολλοίς στο ότι ορισμένοι δεν έχουν συναίσθηση των καιρών, αγνοούν επιδεικτικά το ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σβήνει, χάνεται, οι κολώνες οι οποίες στηρίζουν το οικοδόμημα μας τρίζουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι οι τελευταίοι που θα κλείσουν την πόρτα φεύγοντας αφού το οικοδόμημα καταρρεύσει. 

Ε λοιπόν είμαστε εδώ για να λάβουμε εντολή ενότητας από τον Βορειοηπειρωτικό Λαό, τους καλούμε και θα τους καλούμε στο ίδιο τραπέζι για την ενότητα γιατί αυτό θέλει ο λαός μας. Να καλέσω από το Βήμα αυτό τον Πρόεδρο της Ομόνοιας να συναισθανθεί τον ιστορικό του ρόλο και να ανοίξει την Ομόνοια ώστε εκεί μέσα να ενωθούμε όλοι, εκεί μέσα να χαράξουμε στρατηγική και όχι στους διαδρόμους και στα κλειστά τραπέζια κρυφά σε συμφωνίες που τον μόνο στόχο έχουν την πολιτική επιβίωση προσωπικών συμφερόντων. 
Αν μη τι άλλο οφείλουμε στον λαό μας, στη βάση, να εκφραστεί, να συμμετάσχει, να διαμορφώσει πολιτική. Γι’ αυτό ήρθαμε και αυτό θα υπηρετήσουμε. Γιατί σε αντίθεση με κάποιους ψευτοηγέτες που απαξιωτικά αναφέρονται στην βάση αυτή, εμείς είμαστε περήφανοι για τον λαό μας και τον εμπιστευόμαστε και την θέληση του θα υπηρετήσουμε.  

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να δώσουμε στο Κόμμα μας και έναν κινηματικό χαρακτήρα και για να μην παρεξηγηθώ, θέλω να πω να αγκαλιάσουμε στις δομές του Κόμματος μας οριζόντια και όχι κάθετα, κάθε τι κινηματικό που αφορά τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , όχι να καπελώσουμε κάθετα αλλά να αγκαλιάσουμε οριζόντια κινηματικές οργανώσεις νέων, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, επιστημόνων, να τους στρέψουμε το βλέμμα τους εδώ στην ιδιαίτερη τους Πατρίδα. Να αγκαλιάσουμε και να δώσουμε φωνή σε κάθε τι Βορειοηπειρωτικό, να μην το υποθηκεύσουμε και υποτάξουμε στις πολιτικές σκοπιμότητες όπως κάνουν άλλοι, αλλά μαζί να υπηρετήσουμε την ιδιαίτερη μας Πατρίδα. 

Να αναδιαμορφώσουμε μαζί ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τον χώρο μας, όπως προείπα. Από τώρα να διαμορφώσουμε ένα μάστερ πλαν και να το προτείνουμε προς υλοποίηση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει φοβέρες δυνατότητες η τοπική αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη συνεταιρισμών, γεωργικών, εμπορικών, τεχνικών και άλλων επιχειρηματικών προγραμμάτων. 

Αυτές είναι οι απαιτήσεις της νέας εποχής και για αυτήν πρέπει να ετοιμαζόμαστε!
Είμαι σίγουρος πως πολύ θα μας ακολουθήσουν και συνδράμουν αρκεί εμείς να κάνουμε την διαφορά και ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου