Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ενωθείτε αδέλφια ως Έλληνες, ενωθείτε..!

Μεταφέροντας τον πόνο και την ΕΚΚΛΗΣΗ του λαού μας 
   
Στη δίνη της πιο βαθιάς διάσπασης στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, σηκώστε ως Έλληνες το κεφάλι και κάνετε αυτό που κάνουν οι Έλληνες με τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές τους.
Κι’ αυτό προς  όλες τις κατευθύνσεις, όπως στους αιρετούς μας, στους βουλευτές μας, στους οποίους απευθύνεται ειδικά η ΕΚΚΛΗΣΗ :


Δώστε τα χέρια ανάμεσά σας ως αδέλφια, ως Έλληνες. Πετάξετε τον εγωισμό, τα κουσούρια και τα μικροσυμφέροντα, όπως θυσιάστε και θυσιαστείτε γι’ αυτόν τον κόσμο που σας γέννησε, που σας εξέλεξε και περιμένει από σας την ενότητα και την προκοπή στον τόπο του.
Αρκετά δουλέψαμε για άλλους…Τώρα ας κάνουμε και κάτι για το  σπίτι μας, για το κοινό μας σπίτι που υποφέρει.


  Εδώ δεν  έχομε να κάνουμε με το ποιος  είναι ο καλύτερος ανάμεσά  μας ή από τους αιρετούς μας,  ή από τους Έλληνες βουλευτές στο αλβανικό Κοινοβούλιο.
  Όλοι είμαστε καλοί, όπως και όλοι είμαστε ένοχοι της βαθιάς αυτής διάσπασης και της κατάντιας στον τόπο μας, που στενάζει, σχεδόν, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς την στοιχειώδη υποδομή.  


  Για τους βουλευτές μας, μπορούμε να πούμε πως έχουν προσόντα, έχουν δυνατότητες και μπορούν να προσφέρουν πολλά, εάν αισθανθούν το εθνικό τους χρέος, το «Υπέρ πάντων η πατρίς», ενωθούν και γίνουν μια γροθιά για τις τύχες του τόπου μας.
  Διαφοροποιήσεις δεν υπάρχουν. Δεν είναι καλύτερος ο Ξέρρας από τον Ντούλε, ούτε ο Ντούλες από τον Ξέρρα, ούτε ο Τάβος από τον Μπάρκα, τον Κίτσιο, τον Μπολάνο κλπ. Όλα είναι παιδιά μας και ο λαός μας ελπίζει σ’ αυτά.


  Όπως και  να είναι ο κόσμος μας ζητάει  επίμονα την ενότητα, την ουσιαστική αλλαγή. Ο καιρός επισφραγίζει το αίτημα αυτό. Κι αυτά θα πραγματοποιηθούν μόνον με την θέληση και τις θυσίες όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου