Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στη Χιμάρα

Την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική Επιθεώρηση Πολεοδομίας και Κατασκευών κατεδάφισε δεκάδες αυθαίρετα κτίσματα στον Δήμο Χιμάρας, ξεκινώντας από το Κηπαρό, για να συνεχίσουν στη συνοικία Ποτάμι της Χιμάρας, στην παραλία Γυαλί και στους Δρυμάδες. 


Στόχος έγιναν κυρίως πρόχειρες κατασκευές, οι περισσότερες ξύλινες, που χρησίμευαν ως θερινά κέντρα στις παραλίες, υπήρχαν όμως και αρκετές που έγιναν με μπετό. Φυσικά δεν έλειψαν οι αντιδράσεις που κάνουν λόγο για επιλεκτικές κατεδαφίσεις αφού τα κτίσματα που γκρεμίστηκαν ανήκουν σε ντόπιους, ενώ τα αυθαίρετα που ανήκουν σε Αλβανούς δεν πειράχτηκαν από την υπηρεσία της Πολεοδομίας Αυλώνας. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες ότι ανάμεσα στα κατεδαφισθέντα κτίρια υπήρχαν και ορισμένα που είχαν νόμιμες άδειες.


Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ξυλοκοπήθηκαν από άντρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας και τέσσερις γηγενείς κάτοικοι της Χιμάρας και των Δρυμάδων όταν οι τελευταίοι αντέδρασαν στο γκρέμισμα του τετάρτου ορόφου που ήταν παράνομα χτισμένος σε πολυκατοικία στους Δρυμάδες.
Λέγεται μάλιστα ότι την επιχείρηση κατεδάφισης στην συνοικία Περίβολος διηύθυνε ο τσάμικης καταγωγής ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή Αρτούρ Μπουμπέκι, ενώ αυτό που ακούστηκε είναι ότι οι υπάλληλοι που κατεδάφισαν τα παραλιακά θερινά κέντρα είπαν πως θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο πραγματικός λόγος των επιχειρήσεων τη δεδομένη στιγμή είναι επειδή οι παραλίες ή τμήματα τους πωλήθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. 
Εν αναμονή περισσότερων και έγγυρων πληροφοριών...


οι φωτογραφίες από το http://ximara.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου