Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Δίνεται έτσι από την Ελλάδα η χαριστική βολή στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό»


του δόκτορα χημικών επιστημών Δημήτρη Κώτσια

Μελετώντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αυτής, του Φεβρουαρίου, άρθρο του εκδότη, διαπιστώνει κανείς εύκολα τις δυο διαφορετικές πολιτικές, πολύ σημαντικές για τον Ελληνισμό μας: 

· Η πρώτη πολιτική είναι αυτή που ταυτίζεται με τα αιτήματα των Βορειοηπειρωτών, δηλαδή η παραμονή στον τόπο μας, η μεγαλύτερη νίκη.
· Για πρώτη φορά εφάρμοσε την πολιτική αυτή ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991

Διαβάζουμε στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο :
Το 1991 - '92 η τότε Ελληνική Κυβέρνηση, για να βοηθήσει στην παραμονή των Βορειοηπειρωτών στον τόπο τους, ευθυγραμμίστηκε με την Βορειοηπειρωτική πολιτική. Βοήθησε σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρώντας τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ως έναν υποτιθέμενο νομό της Ελλάδος για όλη την υποδομή του. Βεβαίως με τη συγκατάθεση της αλβανικής κυβέρνησης. Και τα λόγια έγιναν πράξη.    

Όμως, δεν αρκέστηκε μόνο με τα οικονομικά μέτρα, προσπάθησε να θέσει τα θεμέλια μιας σταθερής φιλίας με την Αλβανία, φιλία όχι ξεκάρφωτη, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών. Έθεσε, λοιπόν, τους γνωστούς 6 όρους.  Ο κυριότερος ήταν το ότι ζητάει η Αλβανία για τις Μεινότητές της, ζητάει και η Ελλάδα από την Αλβανία για τη δική της Μειονότητα. Με την αλλαγή, όμως, της κυβέρνησης αυτής, σβήστηκε κι αυτή η στρατηγική πολιτική.

· Η άλλη πολιτική είναι αυτή που εφαρμόστηκε αργότερα από την ερχόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάτι το αντίθετο με τα αιτήματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Δηλαδή, η παραμονή στον τόπο μας, αντί για το ζητούμενο, έγινε η κατάρα. Τώρα ζητείται κάτι το εξωφρενικό και παράλογο, η παραμονή στην Ελλάδα για όποια βοήθεια στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες. 

Να τι λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Παντούλας για την πολιτική αυτή σε επιστολή του στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη:
«…Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η χορήγηση της ελληνικής, ιθαγένειας μπορεί να γίνει μόνο εφόσον συνδυαστεί με τον "ξεριζωμό" από τις πατρογονικές εστίες. Δυστυχώς αυτή είναι η ακατανόητη πολιτική της επίσημης Ελλάδας που πρέπει να σταματήσει πάραυτα.

Προνοιακό επίδομα ανασφάλιστων ομογενών (κατώτερη σύνταξη ΟΓΑ) – Πολυτεκνικά επιδόματα: Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η χορήγηση τους συνδυάζεται με τη μόνιμη παραμονή των δικαιούχων στην Ελλάδα. Η παραμονή στη Βόρειο Ήπειρο από ζητούμενο κατάντησε να είναι κατάρα για το επίσημο ελληνικό κράτος.
Απόλυτη σχιζοφρένεια. Η παρέμβασή σας και εδώ πρέπει να είναι άμεση. Η παραμονή στην Ελλάδα είναι το ζητούμενο για οποιαδήποτε βοήθεια και εξυπηρέτηση των Βορειοηπειρωτών, δηλαδή είναι σαν να τους καλούμε να φύγουν από τα σπίτια τους. 
Δίνεται έτσι, από την Ελλάδα, η χαριστική βολή σ’ αυτόν τον Ελληνισμό».

Πρέπει να τονίσομε πως όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Ν.Δ. όταν ήρθε στην εξουσία δεν άλλαξε τίποτα προς όφελος των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών,  για την παραμονή στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου