Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Όταν το κόμμα του Πύρρου Δήμα λοιδορούσε τον Μητροπολίτη Σεβαστιανό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ


Λαέ της Κόνιτσας,

Η ομιλία του Δεσπότη στην Πλατεία της Κόνιτσας, αν και δεν μας ξάφνιασε τόσο θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Τα θέματα που έθιξε δεν ήταν βέβαια μόνο για τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και σαν μεγάλος αντικομουνιστής και φίλος της συντήρησης δεν παρέλειψε να μας «διαφωτίσει» για ζητήματα Θράκης και Μακεδονίας. Η απειλή κατά τη γνώμη του δεν έρχεται εξ Ανατολών (Τουρκία) αλλά εκ Βορρά (Βουλγαρία), Ζητήματα τα οποία ο Ελληνικός λαός τα έχει λύσει και γνωρίζει καλά ποιος είναι ο εχθρός του.

Σ’ έναν «ύμνο» υπέρ της «ελευθερίας» και των «δικαιωμάτων» κατακεραύνωσε το «τυραννικό» καθεστώς των Τιράνων δείχνοντας μας συνάμα πως πρέπει να πολεμούμε για τα ιδανικά και τις ιδέες μας.

Αλλά, άγιε Κονίτσης, το 1967 κάποιοι οδηγούσαν στις φυλακές και κάποιοι πολεμούσαν για την λευτεριά της πατρίδας, ενώ εσείς υμνούσατε τη Χούντα γιατί η ιδεολογία της ταυτιζόταν με τη δική σας. Το 1973 κάποια παιδιά έβαζαν τα στήθια τους μπροστά στα τανκς κι εσείς τα αποκαλούσατε αλήτες πάνω από τον άμβωνα σας της εκκλησίας και λέγατε ότι τα παιδιά μας χάλασαν και πήραν στραβό δρόμο.
Σκεφτήκατε ποτέ το παρελθόν σας για να τολμήσετε να μας μιλήσετε για ιδανικά και λευτεριά;

Κάπου όμως αλλού και κάποιοι άλλοι παπάδες και δεσποτάδες αγωνίζονται και πεθαίνουν μαζί με το λαό για να διώξουν την ξένη και ντόπια καταπίεση, για να κατακτήσουν την κοινωνική τους Λευτεριά.
Εσείς βέβαια μας μιλούσατε σαν «ιεράρχης» που καθοδηγεί το «ποίμνιο του». Αλλά οι μπροστάρηδες βγαίνουν μέσα από την πάλη του λαού και όχι αυτοαναγορευόμενοι. Τι σχέση έχετε εσείς με τα καυτά προβλήματα της Κόνιτσας;

Τα πολιτικά – κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με ρουσφετολογία και ευχολόγια, αλλά με τον αγώνα του εργαζόμενου λαού.
Έμμεσα, βέβαια, καταφερθήκατε και κατά του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις του απέναντι στη εκκλησία. Το γεγονός είναι ότι δεν σας δεχόμαστε για κριτή των θέσεων μας, γιατί έχουν εγκριθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που για μας είναι ο μοναδικός κριτής.

Απ’ όλα τα παραπάνω βγαίνει ότι εσείς δεν μπορείτε να μιλάτε για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πάνω απ’ όλα δεν μπορείτε να «καπελώνετε» τους Κονιτσιώτες στέλνοντας ψηφίσματα εν ονόματί των, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε, και σεις βέβαια, ότι απ’ τους κατοίκους της Κόνιτσας παρευρίσκονταν ελάχιστοι κι ούτε καν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν μαζί σας. Αν στην πλατεία παρευρίσκονταν αρκετά άτομα γνωρίζετε καλά ότι ήταν τα άτομα που εσείς κουβαλήσατε.

Πέρα απ’ όλα αυτά υπάρχει και το ζήτημα του αποπροσανατολισμού του λαϊκών δυνάμεων. 
Ν’ ασχοληθούν δηλαδή με τα καυτά υπαρκτά προβλήματα που συσσώρευσε η δεξιά και οι ντόπιοι τοποτηρητές της.
Για μας όλα αυτά γίνονται για ν’ ανακοπεί ο δρόμος του λαϊκού κινήματος, για να μπορέσει η συντήρηση να κρατηθεί στην εξουσία, για να είναι ο ελληνικός λαός εξαρτημένος πάντα απ’ τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Αμερικής.

Οι λαοί δεν έχουν διαφορετικούς στόχους και γι’ αυτό θα παλεύουν πάντα για τη συναδέλφωση τους μακριά από τα πολιτικοστρατιωτικά μπλοκ μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν τα όργανα της εξάρτησης, της καταπίεσης και της αλλοτρίωσης. Μέχρι που οι λαοί θα χαράζουν αυτοί οι ίδιοι την πορεία τους.
Και η μέρα που θα πάρει σάρκα και οστά για την Ελλάδα αυτή η διαδικασία έχει φθάσει. Όσα παιχνίδια και να προσπαθήσει να κατασκευάσει η δεξιά, δεν θα μπορέσει να ξεγελάσει το λαό που ξέρει πια τι ζητάει και πως θα το πετύχει.

Τ.Ο.  ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κόνιτσας

«Ηπειρωτικός Αγών» 1-7-1981 


Το σχόλιο μας:

Σύντροφε Δήμα κρίμα, πρόδοσες αυτόν 





















και συντάχθηκες με αυτούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου