Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ιστοσελίδα ΣΦΕΒΑ: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι γείτονες


Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε κάποιου είδους καμπή, με την οικονομική κρίση να την μαστίζει – από την μυωπία και τις πράξεις που αγγίζουν τα όρια της προδοσίας του δικού της Γιώργου Παπανδρέου - και χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων, ιδίως των γειτόνων, οι γείτονες νίπτουν  τα χείρας σε ένδειξη ικανοποίησης.


Τα Σκόπια θέλουν την κατάρρευση και την υποβάθμισή της για να αντεκδικηθούν στο μεγάλο «ΟΧΙ», που είπε ο Κώστας Καραμανλής για την μη ένταξη της στο ΝΑΤΟ. 
Με την τωρινή κατάσταση και με  αλλαγή κυβέρνησης – επιθυμούν το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν και να συμφωνήσουν σε όλα με τα Σκόπια, να πωλήσουν τα πάντα και τα εθνικά τους συμφέροντα (έτσι είναι η μαρξιστική ιδεολογία των αριστερών) – και πως θα βρεθεί μια λύση για να ενταχθούν και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το όνομα που θέλουν αυτοί: «Μακεδονία».

Η Τουρκία, έχοντας μέσα τους τις επεκτατικές τους βλέψεις στο Αιγαίο, θέλουν έναν αδύνατο κρίκο πλάι τους και ιδίως όταν ο κρίκος αυτός βασίζεται στην οικονομία.
Η Αλβανία, που πάντοτε την Ελλάδα την έβλεπε ως μια χώρα μοναρχοφασιστική που «καταβρόχθισε» με ανορθόδοξους τρόπους αλβανικά εδάφη, «ξύπνησε ο ζήλος της» ακριβώς από την ημέρα που μπήκε η Τρόικα στην Αθήνα.

Αγνόησε τη χείρα βοήθειας της Ελλάδος όταν βγήκε καταστραμμένη από τον κομμουνιστικό «παράδεισο», τις επισιτιστικές, αγροτικές, βιομηχανικές, ιατρικές και τόσες άλλες βοήθειες, από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Ξέχασε τους εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που βρήκαν καταφύγιο, ψωμί, στέγη και ζεστασιά στην Ελλάδα, έγιναν νοικοκυραίοι και συντηρούσαν την άλλη μισή Αλβανία.

Αλλοίωσαν το ερωτηματολόγιο για την απογραφή του πληθυσμού εις βάρος των ελληνικής καταγωγής πολιτών. Ακύρωσαν την συμφωνία χάραξης των θαλασσινών υδάτων με την Ελλάδα. Εντείνουν την καθημερινή παραβίαση των μειονοτικών δικαιωμάτων με τις καταστροφές ελληνικών περιουσιών, την υφαρπαγή δεκάδων εκατοντάδων στρεμμάτων μέσα στο χώρο που κατοικεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης  εκτοξεύουν καθημερινά καπνό και  λαύρα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Έχουν σχεδόν ένα χρόνο που γράφουν και ξεγράφουν πως σήμερα ή αύριο η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα διωχτεί από την ευρωζώνη, πως σύντομα θα περάσει στο νόμισμα της δραχμής κι αυτό θα γίνει το Σαββατοκύριακο όταν οι τράπεζες είναι κλειστές (παράξενο πόσες πολλές λεπτομέρειες γνωρίζουν)  γι’ αυτό κάνουν έκκληση να αναλήψουν όλες τις καταθέσεις τους όλοι οι αλβανοί μετανάστες και να τις καταθέσουν στην Αλβανία ως μια χώρα με ισχυρή οικονομική δύναμη. 

Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα ώστε μόνον τους τρεις τελευταίους μήνες, όπως γράφει μεγάλη σε κυκλοφορία αλβανική εφημερίδα, οι μετανάστες ανάληψαν από τις ελληνικές τράπεζες και τα κατέθεσαν στις αλβανικές 500 εκατομμύρια ευρώ. «Καλά κάνουν, γράφει η ίδια εφημερίδα, γιατί και ο άγγλος νομπελίστας της οικονομίας Paul Krugman το τονίζει ξεκάθαρα ότι εάν θα ήμουν Έλληνας θα τραβούσα όλες τις καταθέσεις μου από τις ελληνικές τράπεζες». 

«Η ελληνική κρίση, μια ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», γράφει μια άλλη αλβανική εφημερίδα. Κι αυτό το συνδέει τόσο με την κατάθεση των χρημάτων των αλβανών μεταναστών στις εδώ αλβανικές τράπεζες, όσο και την επιστροφή τους για ν’ ανοίξουν τις δικές του επιχειρήσεις και μικροεπιχειρήσεις.

Οι Βορειοηπειρώτες, που είναι οι περισσότεροι και έλληνες υπήκοοι, δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της αλβανικής προπαγάνδας, έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν και να αξιοποιήσουν το χώρο  τους, που είναι στο έλεος του Θεού, και όντας μεγάλος ο αριθμός στη γενέτειρα, θα είναι και μια ασπίδα για την εμπόδιση των εθνικιστικών σχεδίων.

(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου