Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αναδρομή στο παρελθόν: Ο πρόδρομος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της δράσης του Μητροπολίτη Σεβαστιανού


Απόσπασμα από ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού στις αρχές Νοεμβρίου 1984


Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Κόνιτσα, κατά την ημέρα του εθνικού γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, όπου σε αγαστή σύμπνοια ο Μητροπολίτης Κονίτσης και Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανός και ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Καλογιάννης διέλυσαν τη σχετική εκδήλωση, στην προσπάθεια τους να διασώσουν τη μνήμη του δικτάτορα Μεταξά και του Γεωργίου Γλύξμπουργκ, δεν είναι συμπτωματικά και εύλογα προκαλούν την ανησυχία της κοινής γνώμης της περιοχής μας...

...Αλλά στα πλαίσια δράσης αυτών των κύκλων, όπως συγκεκριμένα στο επεισόδιο της Κόνιτσας, δεν μπορεί να αγνοηθεί η δεσπόζουσα σύμπραξη του «Αγίου» Σεβαστιανού, που φροντίζει να διατηρείται στο προσκήνιο κάθε φορά της δημόσιας ζωής της περιοχής, με συνεχείς προκλήσεις στο δημοκρατικό και εθνικό αίσθημα του λαού της, και με ενασχολήσεις, οι οποίες όχι μόνον υπερβαίνουν τα όρια των πνευματικών του καθηκόντων, αλλά σημειώνουν μία σαφή, απροκάλυπτη και απαράδεκτη παρέμβαση σε σοβαρά και λεπτά ζητήματα, που αφορούν στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

Το Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού, στα πλαίσια της γενικότερης αντίληψης του και του αγώνα που διεξάγει, για την ομαλή δημοκρατική πορεία του τόπου, την ενότητα του λαού σ’ αυτήν την επιδίωξη και το ξάνοιγμα του δρόμου για βαθειές πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις, προς την κατεύθυνση του Σοσιαλισμού με ελευθερία, δημοκρατία και αυτοδιαχείριση καταδικάζει εκδηλώσεις σαν κι αυτές της Κόνιτσας, που υπονομεύουν την επιθυμία του λαού για το δημοκρατικό προχώρημα της χώρας, και καλεί τον κόσμο της περιοχής και τους αντιπροσωπευτικούς του φορείς να απομονώσουν τους κήρυκες της πολιτικής όξυνσης και του διχασμού που κάθε άλλο παρά το λαϊκό και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούν.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου