Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής υπέρ των Βορειοηπειρωτών


Συνεχίζουν να ματώνουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου


Ένα ακόμα περιστατικό καταπίεσης του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα. Ενώ ακόμη το αίμα του Αριστοτέλη Γκούμα είναι νωπό, παραλίγο να είχαμε και άλλη δολοφονία Έλληνα, αυτή τη φορά στους Αγίους Σαράντα. Όπως  ενημερωνόμαστε από τον ηλεκτρονικό ιστότοπο της ΣΦΕΒΑ όλο και πιο συχνά πλέον τα τελευταία καλοκαίρια κατεβαίνουν στους Αγίους Σαράντα Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο. Χαρακτηριστικά, κάποιοι απ' αυτούς, δήλωσαν πως έμειναν ευχαριστημένοι από τις διακοπές τους αλλά τους ενόχλησε ιδιαίτερα το γεγονός πως άκουγαν συνεχώς γύρω τους ελληνικά!
Θύμα τους έπεσε ο Νίκος από το Μεσοπόταμο μαζί με τις δύο αδερφές τους . Όταν έπεσε στην αντίληψη των Αλβανών το γεγονός πως μιλούσαν ελληνικά έσπευσαν με προκλητικό τρόπο να τους διώξουν από την παραλία: «Σηκωθείτε και φύγετε. Εδώ είναι Αλβανία και όχι Ελλάδα. Εκεί να πάτε να κάμετε τα μπάνια σας». Ο νεαρός αρνήθηκε και τότε εμφανίστηκαν άλλα 4-5 άτομα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μανία μέχρι που από κάποιον ακούστηκε η εντολή ''Αποτελειώστε τον στη θάλασσα''. Τότε άρχισαν να τον σέρνουν προς το νερό και αν δεν μεσολαβούσαν κάποιοι από τους παραθεριστές είναι βέβαιο πως θα τον είχαν πνίξει!
Ο Νίκος έκανε μήνυση και ενώ έχει περάσει  πλέον πάνω από μια εβδομάδα  δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους Αλβανούς εγκληματίες. Περιστατικά σαν και αυτό συμβαίνουν κατά δεκάδες με τον καταπιεζόμενο ελληνικό πληθυσμό να δίνει μόνο του τη μάχη για τη διατήρηση της καταγωγής, της γλώσσας και της θρησκείας του. Το ελληνικό κράτος έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ενώ τα ΜΜΕ παρουσιάζουν προκλητική και εσκεμμένη αδιαφορία.
Η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά τις σκλαβωμένες πατρίδες και θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των Ελλήνων στην Βόρεια Ήπειρο!

Η Ανακοίνωση της Τ.Ο. Ιωαννίνων της Χρυσής Αυγής για την προνοιακή πολιτική του ελληνικού κράτους προς τους Βορειοηπειρώτες

Τις τελευταίες ημέρες οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την αποκάλυψη ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων διεξάγει προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη νομότυπη ή μη χορήγηση εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων προνοιακών επιδομάτων και βιβλιαρίων απορίας σε ομογενείς της Αλβανίας.

Καταρχάς, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ορισμένα Ελληνικά ΜΜΕ θυμούνται τους Βορειοηπειρώτες μόνο για αρνητικούς λόγους. Επιπλέον, οι περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες της Ηπείρου ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα καθημερινά προβλήματα των Βορειοηπειρωτών, τόσο αυτών που διαβιούν στις πατρογονικές τους εστίες, όσο και εκείνων που έχουν εγκατασταθεί σε πόλεις και χωριά του Ελληνικού Κράτους.
Ως Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ιωαννίνων, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του κινήματός μας ότι το Ελληνικό Κράτος έχει ηθικό και εθνικό χρέος να στηρίξει με ολοκληρωμένα νομοθετήματα τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. 

Η πολιτική του Αλβανικού Κράτους είναι σχεδιασμένη στη βάση της αλλοίωσης της εθνικής συνείδησης των Βορειοηπειρωτών και της παρεμπόδισης κάθε προσπάθειας αυτών για προκοπή και ευημερία στα πάτρια εδάφη. Ο δυσμενής αυτός παράγοντας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εφόσον η Ελληνική πολιτεία χαράξει μία μακρόπνοη αναπτυξιακή πολιτική για το χώρο της Βορείου Ηπείρου. 

Η πολιτική αυτή θα πρέπει να θέτει ως βασικούς στόχους την σταδιακή αύξηση του πληθυσμού των Ελλήνων που κατοικούν στη Βόρειο Ήπειρο και την ισότιμη μεταχείριση αυτών από τις Δικαστικές Αρχές και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες του Αλβανικού κράτους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «Αρχέγονος Ελλάς Ήπειρος» και η Βόρειος Ήπειρος είναι και αυτή Ήπειρος.
Ζήτω η Νίκη!

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου