Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επιστράτευση Βορειοηπειρωτών για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ!


Μετά τον Πύρρο Δήμα στη λίστα επικρατείας, την Μηλίτσα Γιώτη στην Α΄ Αθηνών και την Αμαλία Λάππα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου προστέθηκε και ο Γιώργος Τρίχας για την Β΄ Αθηνών. 
Έτσι το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τους Βορειοηπειρώτες υποψηφίους του από τρεις σε τέσσερις, όντας το κόμμα με τους περισσότερους πολιτευτές εκ Βορείου Ηπείρου για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012!
Είναι πραγματικά αλλοπρόσαλλο το κόμμα αυτό με την πολιτική που ακολούθησε τόσο για το Βορειοηπειρωτικό και ενώ είναι εμφανές κατά πόσο οι Έλληνες πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη, να εμφανίζει ένα τέτοιο φαινόμενο. 
Σαν να βάλθηκαν οι Βορειοηπειρώτες να αναστήσουν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε από το να ανατρέξουμε στην πρόσφατη ιστορία και να θυμηθούμε πως αντιμετώπιζε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με υπουργό εξωτερικών τον Πωγωνήσιο Κάρολο Παπούλια την κατάσταση που επικρατούσε στη Βόρειο Ήπειρο την δεκαετία του 1980.

Παραθέτουμε άρθρο της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ των Ιωαννίνων με ημερομηνία 
19-1-1988:

ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΌ ΤΗΝ TV ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Με τον κ. Παπούλια και τον Αλβανό πρέσβυ ζήτησε από την ΕΡΤ ο Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανός

Να μιλήσει από την τηλεόραση, μαζί με 2-3 φυγάδες από την Βόρειο Ήπειρο, ζήτησε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Σεβαστιανός και να συζητήσουν σε ζωντανή εκπομπή με τον υπουργό κ. Παπούλια και τον πρεσβευτή της Αλβανίας.

Στη σχετική επιστολή που έστειλε προς την ΕΤ-1 ο κ. Σεβαστιανός τονίζει ότι υποβάλλει αυτό το αίτημα εν ονόματι της Δημοκρατίας, που σημαίνει λόγος – αντίλογος, της αλήθειας και των 400.000 αδελφών μας της Β. Ηπείρου, ώστε να ακουστούν όλες οι πλευρές και να μπορέσει ο λαός να σχηματίσει μόνος του γνώμη για το τι συμβαίνει στη Β. Ήπειρο. «Διαφορετικά θα πλανάται – επισημαίνει ο Μητροπολίτης – και αιτία της πλάνης του θα είσθε εσείς και η υπεύθυνη Πολιτεία μας».

Στην επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στον κ. Παπούλια με την παράκληση να συνηγορήσει υπέρ του δικαίου και δημοκρατικού αιτήματος του, ο σεβασμιώτατος αναφέρει ακόμα μεταξύ άλλων:

«Ευκαίρως – ακαίρως η ΕΤ προβάλλει “το θαύμα της Αλβανίας”! Εσχάτως μάλιστα, εξ αφορμής της υπό τον αξιότιμον υπουργόν Εξωτερικών κ. Παπούλιαν υπουργικής επισκέψεως εις Αλβανίαν, τι δεν επαρουσιάσατε δια να φανή ότι εις την Βόρειον Ήπειρον η Ελληνική Μειονότης, ούτε λίγο ούτε πολύ, περνάει θαυμάσια... τα έχουν όλα οι Βορειοηπειρώται... τρώνε, πίνουν, γλεντούν, χορεύουν, αδελφωμένοι με τους Αλβανούς! Έφθασε μάλιστα ο παρουσιαστής σας να πει και το φοβερόν του λόγον για τους “Μειονοτικούς της Αλβανίας”.
Τι είπε;  “Ημπορεί να μην έχουν εκεί μέσα εκκλησίες και σταυρούς αλλ’ όμως περνούν καλά και βοηθούν με την καρδιά τους για την ανάπτυξη του αλβανικού κράτους...” Εύγε σας κύριοι!
Επιτρέψατε μου όμως να σας πω ότι εκτός από αυτήν την ιδεαλιστική εικόνα που μας παρουσιάσατε σεις, υπάρχει και κάποια άλλη εικόνα... κρυφή, μαύρη, θλιβερή, ανατριχιαστική...
Κάτι είδαν μερικοί από τους δημοσιογράφους, που συνόδευσαν εις Αλβανίαν τον κ. Παπούλια. Κάτι είδαν όσοι επήγαν μέσα ως τουρίστες... κάτι λένε και οι δεκάδες των φυγάδων Ελλήνων και Αλβανών, που έφυγαν από τον “παράδεισο” της Αλβανίας και εζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου