Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ανοίγουμε το φάκελο "Ελληνικό Σχολείο Χιμάρας" - πως ένα όνειρο δεκαετιών έγινε φορέας μικροπολιτικής εκμετάλλευσης

Ένα περίπου μήνα από την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2011 - 2012 και δύο μήνες πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς 2012 - 2013, ανοίγουμε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό θέμα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την Ελληνική Παιδεία σε μία ελληνικότατη αλλά μη αναγνωρισμένη ως μειονοτική από το αλβανικό κράτος περιοχή.
Πρόκειται για το ιδιωτικό ελληνικό σχολείο της Χιμάρας και το τρόπο λειτουργίας του από τον Σεπτέμβριο του  2006, όταν και άρχισε η λειτουργία του, από την ομάδα που διαχειρίζεται τις τύχες του.


Στο αφιέρωμα που αρχίζουμε από σήμερα θα διαβάζετε επιστολές των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου προς τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς, παρεμβάσεις, άρθρα και άλλα ενδιαφέροντα ντοκουμέντα για την πορεία του εκπαιδευτηρίου κατά τα έξι χρόνια λειτουργίας του. 
Ελπίδα μας είναι από την επόμενη σχολική χρονιά το σχολείο να λειτουργήσει πλέον εύρυθμα ώστε να παράσχει τη σωστή παιδεία στα Ελληνόπουλα της Χιμάρας. 


Αρχικά παραθέτουμε μία σημαντική επιστολή των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου τον Σεπτέμβριο του 2010 προς την τότε Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας Άννα Διαμαντοπούλου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου