Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Κώσταρη: Κινούν γη και ουρανό για να αποκτήσουν και πάλι τα δικά τους λιβάδια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδερφότητας του Κώσταρη με επικεφαλής τον πρόεδρο του και μέλος του προεδρείου του κόμματος των Ελλήνων Ηλία Θάνο, συνήλθε σε κοινή σύσκεψη με την Δημογεροντία του χωριού και με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων αποφάσισαν να συντονίσουν από κοινού τις ενέργειες για την έναρξη δικαστηρίου κατά των πλαστογραφημένων εγγράφων με τα οποία κατέχουν τις δικές τους περιουσίες οι φερόμενοι ως πρώην ιδιοκτήτες του Δελβίνου Μέτα.


Στη σύσκεψη του χωριού συνυπογράφηκε κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, στο Συνήγορο του Πολίτη και σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμών στη χώρα. Εν τω μεταξύ εξελέγη κοινή αντιπροσωπεία η οποία μετέβη στα Τίρανα για να καταθέσει στο δικαστήριο τον φάκελο με τα αδιάσειστα στοιχεία ότι οι περιουσίες αυτές ανήκουν στου Κωσταριώτες και σε κανέναν άλλον. 
Αποφασίστηκε επίσης να μεταβή στα Τίρανα κλιμάκιο που θα καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου όλα τα έγγραφα ότι οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες ανήκουν στους κατοίκους του χωριού.


Στην προσπάθεια αυτή οι Κωσταριώτες έχουν συμμάχους αυτή τη φορά και τους κατοίκους του Μαχαλά του Δελβίνου οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τους ίδιους πλαστογράφους.


Οι ενέργειες αυτές των κατοίκων του Κώσταρη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των ψευτοϊδιοκτητών οι οποίοι επίμονα εκβιάζουν καθημερινά αρκετές οικογένειες να αποσύρουν τη μήνυση. 
Το πιο έκδηλο περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Μαΐου στην πόλη των Άγιων Σαράντα όπου ξυλοκόπησαν τον σύμβουλο της Επαρχίας Μεσοποτάμου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΜΜ κ. Σταύρο Τσέκο, ο οποίος τους κατήγγειλε στον Εισαγγελέα των Αγίων Σαράντα.


Πάντως οι Κωσταριώτες συνεχίζουν σθεναρά και απτόητοι τον δικαστικό τους αγώνα, χωρίς να υπολογίσουν τις απειλές και στερώντας το δικό τους εισόδημα για την επαναπόκτηση των κλεμμένων ιδιοκτησιών τους. 


(με πληροφορίες από την εφημερίδα ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου