Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Εκστρατεία Ενίσχυσης Ελληνικών Σχολείων Βορείου Ηπείρου από τη ΝΕΒ

Η εγκατάλειψη και οι τεράστιες ελλείψεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στα Ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου σε συνδυασμό με την κρατική αναλγησία, οδήγησαν τη «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» να διοργανώσει «Εκστρατεία» για την συγκέντρωση σχολικής ύλης και την ενίσχυση των σχολείων στην ιδιαίτερη μας πατρίδα. 


Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2004 και έκτοτε έχουν ολοκληρωθεί 6 φάσεις της «Εκστρατείας Ενίσχυσης». Για την πραγμάτωση του σκεπτικού αυτού, η Νε.Β στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο στην προσφορά ιδιωτικών φορέων και την εθελοντική συμβολή των μελών της. 
Η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» διέθετε σε κάθε φάση μέρος των χρημάτων του ταμείου της για την αγορά σχολικού υλικού. 
Επίσης προσέφερε χρηματική βοήθεια για την ανακαίνιση 2 σχολικών αιθουσών στο σχολείο του Αλύκου καθώς και συνέβαλε στην κάλυψη πληρωμών των οδηγών που μεταφέρουν τους μαθητές από τα γύρω χωριά στα κέντρα που βρίσκονται τα σχολεία. 


Σημαντική επίσης υπήρξε η προσφορά του Δήμου Αθηναίων το 2010. 
Η συγκεκριμένη ενέργεια, πέραν από υλική υποστήριξη, αποτελεί κυρίως συμβολική κίνηση και ηθική συμπαράσταση στους ανθρώπους που παραμένουν και φυλούν Θερμοπύλες στα πατρώα εδάφη.


 Η «Νε.Β» θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των νέων Βορειοηπειρωτών, προσφέροντας με οποιονδήποτε τρόπο και όπου χρειαστεί!Νεολαία Βορειοηπειρωτών




Μερικές φωτογραφίες από τις εκστρατείες της ΝΕΒ


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου