Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Θοδωρή Κ. Βεζιάνη


Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης μα και συμπαράστασης από τους δεκάδες φίλους και γνωστούς, έγινε την Κυριακή 19 Αυγούστου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Φραστανή η επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του αδικοχαμένου Θοδωρή Κ. Βεζιάνη.


Πέρασαν σαράντα μέρες που ο γιος του Κώστα και της Μαριάννας, ο εγγονός του Θοδωρή και της Βασιλικής, ο συμφοιτητής δεκάδων φίλων στον Πειραιά Αθηνών, ο συγχωριανός των Φραστανών, ο φίλος και πιστός σύντροφος της δικής του παρέας, έφυγε στην επουράνια ζωή, εκεί κοντά στους αγγέλους.

Την σαρανταήμερη δέηση  τέλεσε ο πατήρ Χριστόδουλος, που ήρθε αποκλειστικά από το Δελβινάκι, όπου υπηρετεί, για να τελέσει το τρισάγιο και να συμπαρασταθεί στον πόνο και τη θλίψη της οικογένειας. «Τα θερμά μου συλλυπητήρια, ανάφερε δακρύζοντας, και να είστε σίγουροι πως ο Θοδωράκης μας παρακολουθεί από κει ψηλά, και λόγω του χαρακτήρα του σίγουρα είναι ενταγμένος δίπλα στους αγγέλους, γιατί κι αυτός ένας άγγελος ήταν. Όλοι μας θα περάσουμε από την πόρτα εκείνη. Ποιον γρήγορα και ποιον αργά, θα μας καλέσει κοντά του ο Μεγαλοδύναμος, στην αιωνιότητα…».

Στο σαρανταήμερο παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Νικόλαος Κοτροκόης, ο τέως Υπουργός και βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας και φίλος της οικογένειας Αντώνης Φούσας, ο τέως Δήμαρχος Δελβινακίου Μενέλαος Βίλλης, ο γνωστός φιλόλογος και τέως Λυκειάρχης Ιωαννίνων Νίκος Υφαντής, πολλοί φίλοι και γνωστοί από τα Ιωάννινα και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Πολλές επισκέψεις σε ένδειξη συμπαράστασης είχε η οικογένεια κατά το διάστημα αυτό των σαράντα ημερών, εντός κι εκτός των συνόρων. Ο ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. και Σ.Φ.Ε.Β.Α. Θεσσαλονίκης αφιέρωσε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Το Όραμα», στην μνήμη του Θοδωράκη. Πολλά τηλεφωνήματα η οικογένεια έλαβε κι από γνωστά πρόσωπα,  βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Ελλάδας.

Αιωνία του η μνήμη! Ο Θεός να τον αναπαύσει!

(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)

http://www.sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου