Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακλήθηκε ο διορισμός Ν. Γερασιμίδη ως συντονιστή εκπαίδευσης στο Προξενείο Αργυροκάστρου




Ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του βορειοηπειρωτικού χώρου, την αντίδραση του Βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά αρχικά και του Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα στη συνέχεια με σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αποφασίστηκε η ανάκληση του κ. Νίκου Γερασιμίδη από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

Από την πρώτη στιγμή είχαν αντιδράσει και Ηπειρώτες συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς που παρέμειναν πιστοί στη Νέα Δημοκρατία την εποχή που ο κ. Γερασιμίδης είχε προσχωρήσει στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Έντονα όμως διαμαρτυρήθηκαν ακόμα και κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην Ήπειρο (πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη).
Η απόφαση για την ανάκληση είχε γραφτεί από τα τέλη Αυγούστου κιόλας, αλλά μπλοκαριζόταν ως φαίνεται από διάφορες παρεμβάσεις. 
Όσο ισχυρά ερείσματα όμως και να είχε ο κ. Γερασιμίδης, η Οικονομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν θα επέτρεπε την μισθοδοσία του για μία θέση που νομικά δεν υπήρχε.
Έτσι ένα μήνα μετά αναρτήθηκε και τυπικά στη "Διαύγεια" η απόφαση ανάκλησης του από το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου.

Κάποιοι πάντως εκπρόσωποι τοπικών σωματείων βιάστηκαν να τον συγχαρούν για την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά και να τον χαρακτηρίσουν λίγο πολύ ως Μεσσία που θα έσωζε την Ελληνική Παιδεία στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου.

Ίσως βέβαια να μην είχε προκληθεί τόσος ντόρος αν στη θέση του κ. Γερασιμίδη είχε διοριστεί κάποιο άλλο πρόσωπο, που δεν είχε παρελθόν στο χώρο μας.
Αντιδράσεις υπήρξαν, αλλά σαφώς όχι τόσο έντονες και μόνο σε επίπεδο βορειοηπειρωτικών ιστολογίων, στο θέμα του διορισμού του κ. Χρονόπουλου στην Ελληνική Πρεσβεία των Τιράνων.

Ας κοιτάξει λοιπόν τώρα η Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για την Παιδεία των μαθητών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου