Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βίαια ρατσιστικά επεισόδια από Αλβανούς στη Χιμάρα

Στο νοσοκομείο της Αυλώνας βρέθηκε ο Χιμαραίος Νέστωρ Βάρφης ύστερα από επίθεση που δέχθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου από ομάδα Αλβανών.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο του δημοσιογράφου Σταύρου Μάρκου από τους Δρυμάδες, ομάδα μπράβων ενός καλοκαιρινού κέντρου διασκέδασης στην παραλία Γυαλί πήγαν με ταχύπλοο σκάφος στο λιμάνι της Χιμάρας και κατευθύνθηκαν στο εστιατόριο του Νέστορα Βάρφη που βρίσκεται πλησίον. 
Εκεί οι μπράβοι, οι οποίοι φορούσαν τις στολές της εταιρείας σεκιούριτι που εργάζονται, ύστερα από λεκτική διαμάχη επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη τον οποίο και τραυμάτισαν παρουσία τουριστών για να επιστρέψουν μετά ανενόχλητοι στο Γυαλί.

Ο Νέστωρ Βάρφης διακομίστηκε με τραύματα στο νοσοκομείο της Αυλώνας, απ' όπου βγήκε μετά από λίγες μέρες, αλλά σε αυτούς που του επιτέθηκαν η τοπική αστυνομία της Χιμάρας δεν τους άσκησε καμία δίωξη.

Επίσης λίγες εβδομάδες νωρίτερα, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, ένας Ελλαδίτης παραθεριστής δέχθηκε φραστική επίθεση από Αλβανό σε ταβέρνα της Χιμάρας επειδή μιλούσε ελληνικά. Ο Αλβανός μάλιστα επιχείρησε να τον τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο αλλά αποχώρησε αφού συνάντησε την αντίσταση του ιδιοκτήτη της ταβέρνας και άλλων ντόπιων.

Τα περιστατικά αυτά μας θυμίζουν έντονα την υπόθεση της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα και αποδεικνύουν ότι μεγάλο τμήμα της αλβανικής κοινωνίας διακατέχεται από έντονο ανθελληνισμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου