Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου «ΟΜΗΡΟΣ» Χειμάρρας Κώστα Ανδρούτσου στον Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Στύλιο


ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Προς τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κύριο Γιώργο Στύλιο

Κοινοποίηση:
Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κύριο Αντώνη Σαμαρά
Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ. Κύριο Αθανάσιο Μπούρα
Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Κύριο Μανώλη Κεφαλογιάννη
Γραμματέα Παλλινοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Ν.Δ. Κύριο Χρήστο Γιάνναρη

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στη Χειμάρρα με την ευκαιρία του εορτασμού του μεγάλου ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου και των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χειμάρρας από τους Τούρκους στις 5 Νοεμβρίου 1912.

Τιμή μας μεν η επίσκεψη σας και χαρά μας να σας υποδεχθούμε όπως σας αρμόζει. Υποχρέωση σας όμως από τη δική σας πλευρά είναι να ενημερωθείτε για τα προβλήματα που απασχολούν του Χειμαρριώτες.
Δεν μας δώσατε την ευκαιρία να σας εκθέσουμε τα προβλήματα μας παρ’ ότι σαν εκπρόσωπος της Ν.Δ. και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά είχατε τη δυνατότητα, αν όχι την υποχρέωση να μας ακούσετε όπως είχε προσχεδιαστεί και από τη Ν.Δ. σχετικά με τον ερχομό σας στη Χειμάρρα.

Η δικαιολογία σας ότι καθυστερήσατε και δεν είχατε χρόνο για την μεταξύ μας συνάντηση και την ανάλυση των αιτημάτων μας επειδή τα σύνορα κλείνουν στις 4 μ.μ., όπως σας είπε κάποιος κ. Νταλιάνης, ήταν επιεικώς αστεία.
Παρ’ όλα αυτά όμως ο παραπάνω κύριος σας πήγε για καφέ στο σπίτι του πρώην Δημάρχου Βασίλη Μπολάνου που απουσίαζε στις ΗΠΑ. Ίσως η κυρία πρώην Δημάρχου ήταν πιο κατάλληλη για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Είμαι πρόεδρος της Ενώσεως Πολιτικών Φυλακισμένων αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου «Όμηρος» στη Χειμάρρα και απορώ γιατί, όπως μου είπατε, φοβάστε ότι αν συναντηθώ μαζί σας θα δημιουργηθεί θέμα.
Μου δώσατε την εντύπωση ότι φοβάστε τον Μπρίγκο και τον Νταλιάνη. Τι φοβάστε, μήπως δεν σας ψηφίσουν;
Αυτοί και η παρέα τους κύριε Βουλευτά σαν πρώην τσιράκια του Χότζα ψηφίζουν ΚΚΕ ή το λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ανησυχείτε αν δεν σας ψηφίσουν όλοι εκείνοι που ανέκαθεν ανήκουν στην παράταξη σας;

Όμως εμείς παρ’ όλα αυτά σας ενημερώνουμε με την επιστολή μας, την δικιά μας πραγματική αλήθεια σχετικά με αυτά που σας ανέφερε, όπως βέβαια τον βόλευε, ο κ. Μπρίγκος και η παρέα του.

Τα αιτήματα μας αφορούν:

1- Το θέμα της περιουσίας των Χειμαρριωτών δεν λύθηκε. Δυστυχώς ο πρώην Δήμαρχος Βασιλάκ Μπολάνο τους κορόιδευε, μοιράζοντας την περιουσία τους στους «δικούς του», εντός και εκτός Χειμάρρας, Χειμαρριώτες και μη, με την υπογραφή του.

2- Είναι απαράδεκτο οι Έλληνες Χειμαρριώτες που έχουν κάνει αίτηση για ελληνική ταυτότητα εδώ και 5-6 χρόνια να μην έχουν πάρει ακόμα απάντηση.

3- Είναι απαράδεκτο να κόβεται το βοήθημα του ΟΓΑ σε Χειμαρριώτες που μένουν στη Χειμάρρα και όχι μόνιμα στην Ελλάδα. Δηλαδή πρέπει να φύγουν όλοι οι Έλληνες από τις περιοχές μας και να εγκατασταθούν Αλβανοί;

4- Ο κ. Μπρίγκος, που δεν ξέρουμε ποιος τον τοποθέτησε Διευθυντή στο ιδιωτικό Σχολείο «Όμηρος», είναι ακατάλληλος τόσο σαν Διευθυντής όσο και σαν εκπαιδευτικός γιατί δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Παιδεία. Απλά το επάγγελμα του είναι «αλουμινάς».

5- Στο Ελληνο-αλβανικό Σχολείο μας η Ελληνική γλώσσα διδάσκεται σαν ξένη γλώσσα.

6- Σε μία σχολική αίθουσα 4x4 μ. στοιβάζονται σαν ψάρια 30 παιδιά

7- Σ’ ένα λεωφορείο 25 θέσεων φορτώνονται 80 παιδιά σαν να είναι σακιά με τσιμέντο. Ο λόγος είναι ότι ο «Διευθυντής» μειώνει τις διαδρομές λόγω του ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει το πετρέλαιο. Αλήθεια! Που πήγαν τα κονδύλια του ΥΠΕΞ;

8- Υπάρχει έλλειψη δασκάλων από την Ελλάδα. Ο κ. Μπρίγκος προσλαμβάνει και βαπτίζει δάσκαλο όποιον θέλει. Το σχολείο δικό του είναι ότι θέλει κάνει.

9- Δεν υπάρχουν βιβλία με αποτέλεσμα οι Έλληνες μαθητές να κάνουν 3 έως 4 ώρες την ημέρα γυμναστική. Ακόμη τα υπάρχοντα βιβλία είναι μεταφρασμένα από τα αλβανικά στα ελληνικά και με πολλά λάθη. Διδάσκεται δε αντί για την Ελληνική Ιστορία στα παιδιά μας η αλβανική.

10- Η σύζυγος του κ. Μπρίγκου και άλλη μία κυρία έχουν τελειώσει μόνο το αλβανικό Λύκειο και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική γλώσσα. Παρ’ όλα αυτά βαπτίστηκαν ως «νηπιαγωγοί». Έτσι τα νήπια πηγαίνουν εντελώς απροετοίμαστα στην Α΄ Δημοτικού.

11- Στις 27 Οκτωβρίου στη Χειμάρρα γιορτάσαμε το μεγάλο Ελληνικό «ΟΧΙ» και θα έπρεπε να τιμήσουμε και τους 256 Έλληνες Ήρωες που άφησαν τα κόκαλα τους στα βουνά της Χειμάρρας, βάζοντας ένα απλό στεφάνι στον τάφο τους. Φέτος όμως η «Ομόνοια» ασχολήθηκε μόνο με τον Σπυρομήλιο και το ερειπωμένο σπίτι του. Αλήθεια, γιατί αδιαφόρησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στα πράγματα και είχαν κάθε δυνατότητα για την αποκατάσταση του; 

12- Οι αίθουσες του Σχολείου «Όμηρος» άρχισαν να παγώνουν όπως και πέρσι γιατί τα καλοριφέρ είναι χαλασμένα.
Αυτά και πολλά άλλα είναι τα προβλήματα μας. Ελπίζουμε όταν πάρετε την επιστολή μας θα βοηθήσετε και εσείς στην επίλυση τους.

Με τιμή
Κώστας Ανδρούτσος
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σχολείου ΟΜΗΡΟΣ Χειμάρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου