Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πρωινός Λόγος και Χρυσή Αυγή για την πλατεία "Τσαμουριάς" στα Τίρανα

Υπερβαίνουν τα εσκαμμένα οι Αλβανοί…Μετονόμασαν σε «Τσαμουριά» μεγάλη πλατεία των Τιράνων!

Η Ελληνική πλευρά οφείλει άμεσα να στείλει αυστηρό διάβημα…


• Τραβούν επικίνδυνα το σχοινί οι Αλβανοί, προκαλώντας ξεκάθαρα πλέον την Ελλάδα, με κινήσεις που σαφώς και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από την χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, μια από τις κεντρικότερες πλατείες των Τιράνων, μετονομάστηκε σε «Πλατεία Τσαμουριάς» (!), μια κίνηση που έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την ανεξαρτησία της Αλβανίας και για να… τιμήσουν οι γείτονες το δήθεν κράτος των «Τσάμηδων»!



Η είδηση έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και αποτελεί μια ακόμη πρόκληση των γειτόνων σε βάρος της χώρας μας. Η πρόταση για τη μετονομασία ανήκει στο «Τσάμικο» κόμμα, το «PDIU» και κατατέθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο των Τιράνων. Από εκεί βεβαίως «πέρασε» ομόφωνα! 

Δεν εντυπωσιάζει… 
Υπενθυμίζεται, ότι οι Αλβανοί ως «Τσαμουριά» αποκαλούν προκλητικά και χωρίς ίχνος ιστορικής αλήθειας, την Ήπειρο, την οποία εντάσσουν συχνά- πυκνά στους χάρτες της δήθεν «Μεγάλης Αλβανίας». 
Κανέναν βέβαια δεν πρέπει να εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η κίνηση αυτή έγινε υπό τη σιωπηρή συμφωνία της Κυβέρνησης, η οποία καιρό τώρα –και σε προηγούμενα περιστατικά- αντιμετωπίζει με τη… δέουσα ανοχή τις προκλήσεις των «Τσάμηδων». 

Να πάρουν θέση… 
Μετά από όλα αυτά, είναι δεδομένο ότι το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να πάρει θέση, καθώς δεν είναι δυνατόν, μια χώρα μάλιστα που θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε., να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. 
Σε κανέναν δεν αρέσουν οι συνεχείς προκλητικές ενέργειες των Αλβανών, για αυτό το Υπουργείο οφείλει με αυστηρότητα να δείξει στους Αλβανούς ότι δεν μπορούν να λένε και να κάνουν ό, τι θέλουν, κακοποιώντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορία. 
Ένταση… 
Στο μεταξύ, μαίνεται η ένταση στο χωριό Λυβένα της Βορείου Ηπείρου, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία λατομείου. 
Υπενθυμίζεται, ότι ο «Π.Λ.» είχε αναδείξει το θέμα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είχαν δεχθεί άγριους ξυλοδαρμούς από την Αλβανική Αστυνομία, επειδή απλώς αντιδρούσαν στη δημιουργία του λατομείου, την οποία θεωρούσαν παράνομη.   Όπως έγινε γνωστό, η Αλβανική αστυνομία πλέον πνέει τα μένεα εναντίον του χωριού, ειδικά μετά την κίνηση κάποιων να στείλουν επιστολή στην «Χρυσή Αυγή», με την οποία τους εξηγούσαν τα προβλήματά τους. 

Ψυχολογική βία… 


Μάλιστα, προϊστάμενος του εγκληματολογικού με άλλους αστυνομικούς απο το Δέλβινο, επισκέφτηκαν το σπίτι ενός εκ των κατοίκων, τον οποίο αυθαίρετα έχρισαν ως αποστολέα, και άσκησαν ψυχολογική βία εναντίον του, λέγοντάς του πως θα είναι υπαίτιος για να έρθουν σε πολεμική σύρραξη οι δύο χώρες! Σύμφωνα με πληροφορίες, ψυχολογική βία ασκούν Αλβανοί αστυνομικοί και προς άλλους κατοίκους της περιοχής!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Και η αντίδραση της Χρυσής Αυγής
Πλατεία Τσαμουριάς στα Τίρανα!
Μπορεί το κρατίδιο της Αλβανίας να συντηρείται τα τελευταία 22 χρόνια από τα εμβάσματα των Αλβανών «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» στην Ελλάδα (πολλά από τα οποία είναι προϊόντα παράνομης δραστηριότητας και ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα ανύποπτων Ελλήνων…), αλλά ο ανθελληνισμός και η θρασύτητά τους παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. 

Έτσι, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, και μετά από πρόταση του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU), το δημοτικό Συμβούλιο των Τιράνων αποφάσισε ομόφωνα να μετονομάσει την πλατεία «Ali Demi», σε «Sheshi Cameria», που σημαίνει «πλατεία Τσαμουριάς». Δικαιώνεται έτσι η σοφή λαϊκή παροιμία που λέει: «Θρέφε φίδι το χειμώνα, να σε φάει τον Απρίλη»!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου