Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

H πλατεία "Τσαμουριάς" στα Τίρανα και οι αλβανικές φιέστες σε Κόρινθο και Βρυξέλλες


"Η ιστορία μιλά, οι τάφοι φωνάζουν, τα κόκαλα των νεκρών  Ελλήνων αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Θεσπρωτίας"... Φτάνουν πια οι αδίστακτες προκλήσεις...

Αποτελεί πρόκληση, πέρα από κάθε προηγούμενο, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τιράνων, που υιοθέτησε αίτημα των Αλβανοτσάμηδων και μετονόμασε την πλατεία «AliDemi» σε «Sheshi Çamëria» (Πλατεία Τσαμουριάς). Πρόκειται για ακραία εθνικιστική πράξη, που δεν έχει κανένα ιστορικό έρεισμα... Φτάνουν πια οι αδίστακτες προκλήσεις των Αλβανοτσάμηδων, που έχουν κάνει εγκλήματα στη Θεσπρωτία... 

Απλοί Θεσπρωτοί εξοργίστηκαν από αυτή την πράξη και απαντούν στους Αλβανοτσάμηδες ότι "η ιστορία μιλά, οι τάφοι φωνάζουν, τα κόκαλα των δολοφονημένων Ελλήνων αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Θεσπρωτίας". Αρχικά οι δημοτικοί σύμβουλοι του τσάμικου κόμματος "PDIU" είχαν προτείνει την μετονομασία της πλατείας «Avni Rustemi» σε  πλατεία «Τσαμουριάς», όμως, η πρόταση αυτή δεν πέρασε και πρότειναν την μετονομασία της πλατείας «Ali Demi» σε «Sheshi Çamëria» (Πλατεία Τσαμουριάς). 

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Τιράνων προχώρησε σε έγκριση της πρότασης, στα πλαίσια της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Η ομιλία του επικεφαλής των συμβούλων του "PDI", στο δημοτικό συμβούλιο Τιράνων, Tahir Muhedini, ήταν εξοργιστική από κάθε άποψη: Έτσι το όνομα της πλατείας θα συνοδεύεται από το όνομα της "Τσαμουριάς", για να τιμήσει αυτούς τους έξι χιλιάδες νεκρούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιζήσουν από το μακρύ δρόμο που αναγκάστηκαν να πάρουν χάρη στην ελληνική γενοκτονία. Επίσης, η πλατεία αυτή θα εκπροσωπήσει τους 300.000 τσάμηδες που βρίσκονται στην Αλβανία».

Αυτά γράφει το ιστολόγιο Κάτοψη, αλλά το κακό δεν σταματά εκεί.

Όπως ενημερώνει  ximara.blogspot.com

«Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας από τον τούρκικο ζυγό ο Δήμος Κορινθίων συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών Κορινθίας (ΣΑΜΚ) εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχει η χορευτική ομάδα του Δήμου Κορυτσάς καθώς και το πολυφωνικό συγκρότημα Αθηνών. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 24-25 Νοεμβρίου 2012 στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και ώρα 19.00 και 11.00 αντίστοιχα».

Αν και ελπίζουμε να μην ισχύει όντως κάτι τέτοιο το σίγουρο είναι ότι το ΝΑΤΟ τίμησε την συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση του αλβανικού κράτους, με ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες. 


"Με την ευκαιρία της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, διοργανώθηκε εορτή στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κατά την  τελετή της αλβανικής επετείου χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ενώπιον του Αλβανού υπουργού Άμυνας ο Ράσμουσεν τόνισε ότι η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ έδειξε στον κόσμο ότι η ιδέα της ελευθερίας είναι ανίκητη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να σας ευχηθώ καθώς και τον αλβανικό λαό με την ευκαιρία της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της χώρας. Εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι η Αλβανία στο ΝΑΤΟ,  έδειξε στον κόσμο ότι η ιδέα της ελευθερίας είναι ανίκητη. Με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ έχει ενισχυθεί η εσωτερική ασφάλεια καθώς και η πληρότητα της Συμμαχίας», είπε ο Ράσμουσεν προσθέτοντας ότι η συμμετοχή της Αλβανίας αποτελεί μια σημαντική συμβολή στο πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας".


Και εμείς προσθέτουμε: 
Πραγματικά βαρύγδουπες και υπερτιμημένες κουβέντες για ένα κράτος - μέλος σαν την Αλβανία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου