Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν Πρέσβης και Πρόξενος Αργυροκάστρου


• Την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν χθες ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς και ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Κοτροκόης. 

Κατά τη συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αντίστοιχα Ιδρύματα της Αλβανίας, ενώ υπήρχε ενημέρωση για τα κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια της Αλβανίας.  

Οι κ. κ. Ροκανάς και Κοτροκόης ευχαρίστησαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη συμβολή του στη συνεργασία των δύο χωρών και δήλωσαν ότι, από την πλευρά τους, θα συνεχίσουν την πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της Πρεσβείας και του Προξενείου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η εφημερίδα Πρωινός Λόγο των Ιωαννίνων

Ήταν όλοι παρόντες, το προσωπικό και οι συνεργάτες, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της μεγάλης οικογένειας του «Πρωινού Λόγου», που έγινε – όπως κάθε χρόνο, στα ευρύχωρα Γραφεία της εφημερίδας – προχθές Κυριακή, εορτή των Θεοφανείων, μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Ήταν η 33η συνεχόμενη γιορτή στα 56 χρόνια ζωής του «Πρωινού Λόγου». Η πρώτη έγινε το 1980, όταν η ιδιοκτησία της εφημερίδας περιήλθε στον κ. Βασίλη Κουτσολιόντο.
Φέτος είναι η τρίτη χρονιά απ’ όταν ο Γιάννης και η Εύη Κουτσολιόντου – οι άξιοι απόγονοι του Βασίλη και της Μαρίας Κουτσολιόντου – πήραν τη «σκυτάλη» από τους γονείς τους. Κι όπως όλα δείχνουν και οι δύο τους χειρίζονται άριστα το «τιμόνι» της εκδοτικής επιχείρησης!..
Οι μπόμπιρες της οικογένειας του «Π.Λ.» έψαλαν τα κάλαντα και πήραν, βέβαια, όλο χαρά τα γλυκίσματα και τη σοκολάτα τους.

«Υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δημιουργική χρονιά», ήταν η ευχή του κ. Γιάννη Κουτσολιόντου, εκδότη – διευθυντή του «Πρωινού Λόγου» προς τους παρισταμένους. Ο ίδιος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας της εφημερίδας και υπογράμμισε, με έμφαση, ότι, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, η κυκλοφορία του «Π.Λ.» τον περασμένο χρόνο αυξήθηκε περίπου κατά 10%!
«Εμείς, με την βοήθεια όλων – συνεργατών και αναγνωστών - θα προσπαθήσουμε ώστε ο «Π.Λ.» να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού», πρόσθεσε ο κ. Κουτσολιόντος.
Την πίτα έκοψαν ο κ. Γιάννης Κουτσολιόντος και η κ. Εύη Κουτσολιόντου, υπεύθυνη Σύνταξης της εφημερίδας και Διευθύντρια του «Πρωινού Λόγου της Δευτέρας».
Η διανομή έγινε από την οικοδέσποινα Μαρία και από την αεικίνητη συνεργάτιδα κ. Θεανώ Βλάχου, σύζυγο του Κώστα Βλάχου, προέδρου της Ε.Η.Μ. Τυχερή φέτος η οικογένεια Κουτσολιόντου. Το φλουρί «έπεσε» στην κυρία Ελεάνα, σύζυγο του διευθυντή της εφημερίδας, Γιάννη Κουτσολιόντου.


Ο κ. Βασίλης Κουτσολιόντος, ο δημιουργός και η «ψυχή», επί τρεις και πλέον 10ετίες της εφημερίδας, παρακολουθούσε έμπλεος χαράς και εμφανώς συγκινημένος τα τεκταινόμενα...
Για την πορεία του «Π.Λ. και την συμβολή του στην διαμόρφωση της Κοινής Γνώμης, μίλησαν οι κ.κ. Αλέξ. Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Κων. Τασούλας, βουλευτής Ν.Δ., η κα Άννα Ασημακοπούλου, βουλευτής της Ν.Δ., ο κ. Νικ. Γκόντας, πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο κ. Αντώνης Φούσας, πρώην βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ.
Όλοι τους, εξήραν την εποικοδομητική κριτική την οποία ασκεί πάντοτε ο «Π.Λ.», ο οποίος ξεχωρίζει όπως τόνισαν, για τις «πρωτιές» του και την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

* * *
Στην είσοδο των Γραφείων, υποδέχονταν, με εμφανή χαρά τους προσκεκλημένους ο κ. Γιάννης Κουτσολιόντος. Πιο μέσα, επί της υποδοχής, υποδέχονταν η αδελφή του Εύη και οι γονείς των παιδιών.
Οι οικοδεσπότες περιποιήθηκαν προσωπικά και με ιδιαίτερη επιμέλεια τους καλεσμένους τους. Τέλειοι, όπως πάντα!
Ο μπουφές ιδιαίτερα ελκυστικός! Πολλοί, όπως διαπιστώθηκε, προτιμούσαν το «Τσίπουρο Πωγωνιανής», παραγωγή του Βασίλη Κουτσολιόντου.
Τους προσκεκλημένους εξυπηρετούσαν οι κυρίες Βασιλεία Καλογήρου, Δέσποινα Παπαδοπούλου και Χρύσα Κρανά. Η εξυπηρέτηση άψογη, όπως και η δουλειά τους στην εφημερίδα!
Ο Γιώργος Ευαγγελίδης – ο γνωστός τροβαδούρος – με την κιθάρα του και ο Γιώργος Μεστούσης, με το ακορντεόν – φίλοι του «Π.Λ.» - φρόντισαν για την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου