Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η προκλητικότητα ενός ανεκδιήγητου Υπουργού

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΞΕΡΡΑ ΣΤΙΣ 5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΡΑΜΟ

Προκλητικός όσο ποτέ ήταν ο μειονοτικός Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας κ. Ξέρας κατά την συνέντευξη που παραχώρησε σε αλβανικό κανάλι. Περιττό να αναφερθούμε στις αναμενόμενες για μας δηλώσεις και την ανοχή που δείχνει στις παράλογες και ανυπόστατες διεκδικήσεις του Κόμματος των Τσάμηδων με το οποίο και συγκυβερνάν, περιττό να αναφερθούμε στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των δηλώσεων του Μπερίσα για την μεγάλη Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα. Δεν αναφερόμαστε φυσικά για τον λόγο ότι αυτά τα θέματα καλύφτηκαν πλήρως και από άλλα βορειοηπειρωτικά ιστολόγια.

Μεταξύ άλλων απαντώντας στις εύστοχες ερωτήσεις του αλβανού δημοσιογράφου είπε: 
Ότι δεν υφίσταται ο όρος Βόρειος Ήπειρος και Βορειοηπειρώτες και ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί και δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτόν τον όρο. Όσον αφορά την παρουσία του παλαιοτέρα σε εκδηλώσεις για το βορειοηπειρωτικό άφησε να εννοηθεί ότι το έκανε απλά για ψηφοθηρικούς λόγους. 
Δήλωσε επίσης ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της στατιστικής υπηρεσίας για την απογραφή του 2011 που έγινε στην Αλβανία και βγάζει τους Έλληνες 24 000. Είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα ανεβάσει τα ποσοστά του στο νότο λόγο των πολιτικών ανάπτυξης που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μπερίσα, μάλλον θα εννοούσε την ανάπτυξη του αλβανικού εποικισμού που μαστίζει όλες τις περιοχές της Βορείου Ηπείρου. 
Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή και το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα την παρομοίασε με την αλβανική παρακρατική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία που μέχρι πρότινος ο ηγέτης της Κρεσνίκ Σπαχίου ήταν αντιπρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας.

Για ασφαλέστερα συμπεράσματα παρακολουθήστε τα βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη του ελληνόφωνου Δερβιτσιώτη Υπουργού Εργασίας της Αλβανίας Σπύρου Ξέρρα στην εκπομπή "5 ερωτήσεις από τον Μπαμπαράμο".

To πρώτο βίντεο μέρος της εκπομπής αφορά θέματα σχετικά με το Υπουργείο Εργασίας. 
"Κύριε Υπουργέ καλωσήρθατε στις 5 ερωτήσεις..."


Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τις ερωτήσεις και απαντήσεις με τα θέματα βορειοηπειρωτικού  ενδιαφέροντος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου