Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του κόμματος ΕΕΜΜ Δημοσθένη Ζιούλη στην εκδήλωση για την επέτειο ανακήρυξης της Αυτονομίας στην Πάτρα


Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του εκπροσώπου του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ κ. Δημοσθένη Ζιούλη, στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών Αχαΐας, για την 99η επέτειο της ανακήρυξης  της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.
Ο κ. Ζιούλης μεταφέροντας τους αγωνιστικούς πατριωτικούς χαιρετισμούς του προέδρου του  Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» κ. Χρήστου Κίτσιου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο να μένουμε στην ένδοξη ιστορία μας αλλά και να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, είπε μεταξύ άλλων:

«Τιμούμε σήμερα την επιτυχή επανάσταση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου με την ανακήρυξη της Αυτονομίας στις 17 Φεβρουαρίου 1914, όπου με τις επιτυχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ελλήνων, υπογράφτηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις και από την ίδια την Αλβανία το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας λίγο αργότερα, στις 17 Μαΐου 1914, που αναγνώριζε την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, αν και οι Βορειοηπειρώτες ζητούσαν βέβαια την ανεξαρτησία και κατόπιν την ένωση με την Μητέρα Ελλάδα.
Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ένα άρθρο με τίτλο "Η Επανάστασις εις Ήπειρον", που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Άνθρωπος", τι έλεγαν πολιτικού ηγέτες της εποχής εκείνης, για να το ακούσουν οι διεθνιστές και ψευτοκουλτουριάρηδες. Στο άρθρο που έγραψε στις 3 Μαρτίου 1914 ο Κλεμανσό, Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και μετέπειτα Πρωθυπουργός, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα για την ελληνική επανάσταση της Βορείου Ηπείρου:
"ΙΔΟΥ 350.000 ΕΛΛΗΝΕΣ αληθινοί, διανεμόμενοι εις χωριά, των οποίων και μόνον τα ονόματα δηλούν την καταγωγήν, κατόρθωσαν να κρατήσουν την εθνικότητα των εναντίον των Τούρκων και, ότε έφτασαν τα ελληνικά στρατεύματα προς απελευθέρωσιν των εκ του οθωμανικού ζυγού, τους είπον και τους επανέλαβον, ότι τώρα ήτο η οριστική αποκατάστασις των με την πατρίδα...".

Όμως η διεκδίκηση για γλώσσα, σχολεία, εκκλησία και πολιτική ελληνική διοίκηση δεν σταμάτησε διότι η Βόρειος Ήπειρος, η γη των αετών και των Ευεργετών του Ελληνισμού, δεν έπαυσε να γεννά αγωνιστές για ελευθερία, ισονομία και δημοκρατία.
           
Εάν μία μειονότητα αποφασίσει να αγωνιστεί δυναμικά, τότε θα γίνει γνωστή και θα μπορεί να αγωνίζεται με την πιθανότητα της επιτυχίας. Εάν όμως παραμείνει σε μία παθητική  κατάσταση τότε το μόνο που θα καταφέρει είναι να αφανιστεί!
Το Κόμμα των Ελλήνων και ο πρόεδρος του Χρήστος Κίτσιος, ήρθαν στην πολιτική ζωή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για την εθνική και ηθική δικαίωση της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Σήμερα που ο κίνδυνος του αφανισμού του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου από την πατρώα γη, λόγω της έξαρσης του αλβανικού εθνικισμού, που εξυπηρετεί συμφέροντα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου μας και σκοτεινών ανθελληνικών κύκλων, της ψυχολογικής βίας που υφίσταται, μόνο με ενότητα και συστράτευση όλων των Βορειοηπειρωτών θα αποτραπεί.
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η μητέρα πατρίδα με τη διακοπή του βοηθήματος στους υπερήλικες ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες, την ώρα που αποθρασύνεται ο αλβανικός εθνικισμός, με μία κοινοποίηση – δηλητήριο του ΟΓΑ προς όλους (πως δεν ξέχασε κάποιον;), τους κάνει γνωστό πως ελέω μεσοπρόθεσμου κόβεται και το δεύτερο βοήθημα των 345 ευρώ. Είναι λίγα τα λεφτά του ισοδύναμου, που μπορούν να βρεθούν, αλλά πολλά αυτά που διακυβεύονται.

Οι Βορειοηπειρώτες όμως αγωνίζονται, αντιστέκονται, θα νικήσουν. Το θέλει ο Θεός, το ζητεί η ιστορική δικαιοσύνη, το επικροτεί σύσσωμος ο ελληνικός λαός.

ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!»


Ο κ. Δημοσθένης Ζιούλης καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του κόμματος 
"Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου