Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος στην Αλβανία


«Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Άμπεν Ιμάμι πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων  της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος διευθύνει μία κορυφαία ελληνική αντιπροσωπεία στρατιωτικών στα Τίρανα, σε μια επίσημη επίσκεψη», σημειώνει δημοσίευμα του αλβανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο σκοπός της επίσκεψης της ελληνικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας είναι η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Ο υπουργός Άμπεν Ιμάμι, αφού καλωσόρισε στα Τίρανα τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και επικεφαλής της αντιπροσωπείας, εκτίμησε τη βοήθεια και την υποστήριξη που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παράσχει στις Δυνάμεις μας, καθώς και στην πολιτική υποστήριξη της Ελλάδας που παρέσχε στην Αλβανία για τη συμμετοχή της στη Συμμαχία του Βορείου Ατλαντικού, γράφει το αλβανικό κείμενο.

Ο υπουργός Ιμάμι είπε ότι οι δύο χώρες έχουν πολύ καλές σχέσεις και εξέφρασε την εκτίμηση του για τη συνεχή υποστήριξη που δίδεται από την Ελλάδα στον τομέα της αλβανικής στρατιωτικής εκπαίδευσης, που αποτελεί  μία από τις κύριες προτεραιότητες των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Άμυνας, Άρμπεν Ιμάμι και του στρατηγού  Μιχαήλ Κωσταράκου ήταν η ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού, σπουδαστών και στρατιωτικών στρατηγικής εκπαίδευσης. Η επέκταση της πρωτοβουλίας αυτής με άλλες χώρες της περιοχής θα επιτρέψει την ενίσχυση της συνεργασίας και θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ των βαλκανικών χωρών.

Από την πλευρά του ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμπεν Ιμάμι για την υποδοχή που επεφύλαξε στην ελληνική αντιπροσωπεία και εξέφρασε την υποστήριξή του για την εντατικοποίηση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο ενόπλων δυνάμεων. Δήλωσε έτοιμος για την πρωτοβουλία ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων και  των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών, «αυτό θα επιτρέψει τη βελτίωση της προετοιμασίας στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης», είπε.

Νωρίτερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό  του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, υποστράτηγο Τζαμάλ Γκιούνσι, απέτισε φόρο τιμής στο κοιμητήριο των Μαρτύρων.

με πληροφορίες από http://www.echedoros-a.gr

Το σχόλιο μας: Από την πλευρά μας βέβαια θα προτιμούσαμε ο Αρχηγός του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ να έκανε μία επίσκεψη νοτιότερα του Γενούσσου ποταμού και με άλλη ιδιότητα από αυτή του συμμάχου - συνεργάτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου