Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

...και ο Υπουργός του Μπερίσα Σπ. Ξέρρας στην κοπή πίτας της ΝΔ Ιωαννίνων - Την Σχολή Εθνικής Αμύνης επισκέφθηκε ο αλβανός πρέσβης


• Συμπαγής σαν μία «γροθιά» είναι σήμερα η τοπική Νέα Δημοκρατία, παρά τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, όπως αποδείχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων. Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη πολιτική «χροιά», στην οποία κυριάρχησαν τα μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας.

Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν άπαντες! 

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, οι τρεις βουλευτές του Νομού μας, Σταύρος Καλογιάννης, Κώστας Τασούλας και Άννα Ασημακοπούλου, ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, οι πολιτευτές του κόμματος Φίλιππας Σιάκας, Βασίλης Τσιαλιαμάνης και Νατάσσα Τύρου, οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Γκόντας, Τάσος Παπασταύρος, Γιάννης Εμμανουηλίδης και  Σάκης Βλέτσας, αλλά και ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας Σπύρος Ξέρας, καθώς και πολλά μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Τα μηνύματα
Μηνύματα ελπίδας για το μέλλον του τόπου μας εξέπεμψαν στους χαιρετισμούς τους οι παρευρισκόμενοι. Ο Κώστας Τασούλας διαβεβαίωσε ότι «τα πράγματα βελτιώνονται, η εικόνα αλλάζει, χάρη στον Αντώνη Σαμαρά, η χώρα μας μπορεί να σταθεί όρθια και η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αποκατάσταση αδικιών προς τους αδυνάμους». Ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε στους μεγάλους οδικούς άξονες, για τους οποίους είπε ότι οι πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με τις 43 τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνονται και δεν ακυρώνονται τμήματα των αυτοκινητοδρόμων. Η Άννα Ασημακοπούλου από την πλευρά της τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη της Κυβέρνησης συνεργασίας, προσθέτοντας ότι η ελπίδα είναι δικαίωμα των πολιτών και μπορεί να διατηρηθεί ζωντανή με σύνεση και ψυχραιμία, ενώ έκανε λόγο για «φωνές πολιτικών, αριστερά και δεξιά, που προσπαθούν να καρπωθούν την αγανάκτηση και να ωθήσουν τους Έλληνες σε ακραίες επιλογές»!

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος υπογράμμισε πως «αν αυτή η χώρα θέλει να δει καλύτερες μέρες, πρέπει να δώσει αξία στον κόσμο του μόχθου. Οι άνθρωποι της παραγωγής πρέπει να είναι πρώτοι στην κοινωνία». Ο Αντώνης Φούσας αναγνώρισε ότι «περνάμε δύσκολες στιγμές όλοι, αλλά δεν υπάρχει άλλο φάρμακο απ’ το να είμαστε αισιόδοξοι, να ελπίζουμε και να προσπαθούμε». 
Τέλος, ο Σπ. Ξέρας αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη ΝΔ και το αντίστοιχο κόμμα της Αλβανίας. 
Την πίτα της ΝΟΔΕ έκοψε ο Πρόεδρός της Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος απηύθυνε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του για τη νέα χρονιά. 
Το φλουρί κέρδισε ο κ. Χρήστος Μπούρης, ο οποίος πήρε μία ασημένια εικόνα.

από τον Πρωινό Λόγο
Ουδέν σχόλιο. Προχωράμε σε μία περισσότερο ενδιαφέρουσα είδηση...



Επίσκεψη του Πρέσβη της Αλβανίας στην Σχολή Εθνικής Άμυνας [ΦΩΤΟ]

Επίσκεψη του αλβανού πρέσβη στη Σχολή Εθνικής Αμύνης


Την Σχολή Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, ο Πρέσβης της Αλβανίας  στην Αθήνα, Dashnor Dervishi.

Ο κ. Dervishi παρουσίασε στους σπουδαστές της ΣΕΘΑ τους "κύριους Στρατηγικούς Προσανατολισμούς της Αλβανίας".

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Σχολή Εθνικής Άμυνας ο αλβανός πρέσβης συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Άμυνας Συνταγματάρχη Nikolla Drini.'


ΣΧΟΛΙΟ:Νέες δηλώσεις Μπερίσα για Αλβανία που ξεκινά από την Πρέβεζα. Παρόμοιες δηλώσεις από όλο το πολιτικό φάσμα της αλβανικής πολιτικής σκηνής. Ολα τα είχαμε, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την άδεια για επίσκεψη του Αλβανού πρέσβη στη Σχολή Εθνικής Αμύνης ώστε να εξηγήσει κατάμουτρα στους Ελληνες αξιωματικούς και των τριών κλάδων τους "κύριους στρατηγικούς προσανατολισμούς της Αλβανίας". Ανέλυσε άραγε και τις βλέψεις της χώρας του για την Μεγάλη Αλβανία;
Από τις δηλώσεις Ράμα περί "Μεγάλης Αλβανίας" σε αλβανική συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ περάσαμε τώρα στο αμφιθέατρο της Σχολής Εθνικής Αμύνης για να μας προκαλούν οι θρασείς κατσαπλιάδες των βορειοδυτικών μας συνόρων.
Στην γνωστή συνέντευξη σε αλβανικό μέσο είχαμε χαρακτηρίσει ψυχασθενή τον αρχηγό της αλβανικής αντιπολίτευσης καθώς και μεγάλο πότη τον αλβανό πρωθυπουργό με τις ανεκδιήγητες και ανιστόρητες δηλώσεις του. Μήπως τελικά θα πρέπει να αναζητήσουμε τους ψυχάκηδες στο ελληνικό ΥΠΕΘΑ με τις επιεικέστατα ατυχείς επιλογές τους; Γιατί θα πρέπει να ταπεινώνονται συνεχώς οι ήδη εξαθλιωμένοι οκονομικά Ελληνες αξιωματικοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου