Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σε βοήθεια του αλβανικού εθνικισμού και ο Ενβέρ Χότζα


Σε πολλά κράτη υπάρχει έκρηξη εθνικισμού, μεμονωμένα, από μικρές ομάδες ή και άτομα με κάποια αξιώματα. Στην Αλβανία, όμως, είναι  φως φανάρι πως ο εθνικισμός  έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις.
Αυτό μεταμορφώθηκε σ’ ένα  φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει και  ν’ ανησυχεί  την Διεθνή Κοινότητα και όχι ένα μεμονωμένο γεγονός ενός βουλευτή.

Όταν όλα, μα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, ξερνούν κάθε μέρα φαρμάκι κατά της Ελλάδος, (λες και αυτή είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που κουβαλάει πάνω της όλα τα κακά και τις αμαρτίες), όταν όλα τα κόμματα έχουν στο πρόγραμμα τους τον εθνικισμό (κι όταν αναφερόμαστε στον εθνικισμό εννοούμε  ύβρεις,  συκοφαντίες και χίλια δυο κατά της Ελλάδος) ως καθημερινό κίνητρο για να μην φύγει η καρέκλα και η εξουσία, όταν ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης μιλάει στο κέντρο της Αθήνας για Τσαμουριά, άρα για μεγάλη Αλβανία, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας συνεχίζει να παραμιλάει και να μην του καίγεται καρφί από τις παρατηρήσεις των ξένων αξιωματούχων για το παραλήρημα στην Αυλώνα, τότε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στη χώρα θα πει: «ναι, πετά!».

Μίλησε ο αλβανός πρωθυπουργός στην 49η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, μπροστά σε όλους τους αξιωματούχους πως οι Αλβανοί  βρίσκονται σε πέντε κράτη, και είναι απαράδεκτη η ιδέα της μετατροπής τους σε πέντε έθνη, άρα να ενωθούν σε ένα.
Ποια είναι τα πέντε κράτη του κ. Μπερίσα που έχουν αλβανούς υπηκόους; 
Η Αλβανία, το Κόσσοβο, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο (που έχουν αλβανικό στοιχείο). 
Το πέμπτο ποιο είναι; Η Ελλάδα; Αν εννοούσε την Ελλάδα που έχει μετανάστες, τέτοιους έχει και η Ιταλία, η Γαλλία και άλλα κράτη. Άρα δεν εννοούσε τους μετανάστες αλλά αλβανούς ομογενείς. Ποιος του έκαμε την παρατήρηση στο Μόναχο, το πιο είναι το πέμπτο κράτος κι αν είναι η Ελλάδα δεν έχει αλβανούς ομογενείς αλλά μετανάστες; Ή έμειναν έκπληκτοί από την μαγική λέξη «αλβανοφοβία».

Στην πρωινή εκπομπή  του NEWS 24 ο παρουσιαστής, στην τηλεφωνική ακρόαση,  αφήνει πολλούς να συκοφαντούν και να βρίζουν την Ελλάδα. Ενώ ο Αρτούρ Ζέη, στην εκπομπή του 360ο  σκορπά τόσο φαρμάκι, τόση ψευτιά που είναι για το Βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ. Ποιο ελληνικό κανάλι κάνει το ίδιο πράγμα;


Στις εκλογές που διεξάγει η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία για την ίδρυση παραρτημάτων στους νομούς του Νότου, οι οπαδοί της έφθασαν μέχρι εκεί ώστε να παρουσιαστούν εφοδιασμένοι με ξύλα (ρόπαλα) και πως πρόεδρος θα γίνει εκείνος που κουβαλά και είναι σε θέση να μεταχειριστεί τέτοια μέσα, κατά των Ελλήνων.
Ουρλιάζουν υψηλόβαθμα στελέχη του Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού κόμματος για τη «Χρυσή Αυγή» να τεθεί εκτός νόμου. Γιατί δε λένε ούτε μισό λόγο για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, που απειλεί θεούς και δαίμονες;

Τελευταία σε βοήθεια του εθνικισμού και ο Ενβέρ Χότζα. Πολλά τηλεοπτικά κανάλια, όπως το  NEWS 24 το KLAN κ.α. μεταδίδουν αποσπάσματα από τους πύρινους λόγους του χαρισματικού τους ηγέτη, του αλήστου μνήμης Ενβέρ, που  κατηγορεί και απειλεί την Ελλάδα, όπως: «Εμείς λέμε στους μοναρχοφασίστες Έλληνες: Καθίστε φρόνιμα, γιατί δεν γεννήθηκαν ούτε χθες, ούτε σήμερα εκείνοι οι άντρες που θα φοβίσουν τους Αλβανούς… γιατί, όταν παίρνει φωτιά ο αλβανός, παίρνει φωτιά και το στουρνάρι…».
Άραγε πώς ονομάζεται το παρόν σύστημα: κομμουνιστικοδικτατορία, εθνικισμοκρατία ή δημοκρατία;
Αυτά πρέπει να έχουν υπόψη τους στις προσεχής εκλογές οι δικοί μας ψηφοφόροι. Έχουν τι να διαλέξουν και να μην τρέχουν πίσω από τα αλβανικά κόμματα. Γιατί…
Όλα τα γουρούνια την ίδια μύτη έχουν!...

(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου